Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (13.08.2020)

BIST100

Güne alıcılı bir başlangıç yapan BİST-100 Endeksi tepki yükselişini günün geri kalanında da devam ettirerek %0,37 yükselişle 1.114 seviyesinden kapandı. Rusya’nın Covid-19 için bir aşı bulduğunu açıklaması sonrası global risk iştahı güçlenirken, yurtdışı borsalar artan risk iştahıyla birlikte günü yükselişle tamamladı. TL’de volatilite kısmen azalsa da devam ediyor. TCMB’nin fonlama maliyetini yükseltmesi ve likiditeyi azaltmasıyla kurdaki atak momentum kaybederken, oynaklığın düşmesi endeksteki tepki yükselişini destekliyor. Ancak, TL’deki değer kaybı ve oynaklığın devam etmesi durumunda tepki yükselişinin zayıflayarak tekrardan satış baskısı oluşması beklenebilir.

ABD teşvik paketine ilişkin belirsizlik devam ederken, iyi gelen makro veriler ve aşı haberleriyle birlikte yurtdışı borsalardaki yükselişi destekleyebilir. VIX endeksi 22 seviyelerinde ve endeks 25 seviyesi altında kaldıkça borsalardaki olası kar satışlarının sınırlı kalması beklenir. Yurtiçinde Akdeniz’deki gelişmeler ve kurlardaki eğilim endeks üzerinde etkili faktörler olmaya devam edecek. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre sınırlı artıda seyrederken, Asya borsalarında genel olarak pozitif bir eğilim var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlamasını ve kurda yukarı yönlü ataklar oluşmadıkça tepki yükselişin devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak, kurdaki oynaklığın artması durumunda ise son dönemde oluşan tepki yükselişinin bir kısmı geri verilebilir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!