Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (6.10.2020)

BIST100

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi sanayi hisseleri öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %1,37 artışla 1.160,71’den tamamladı. Bankacılık endeksi kurlardaki yükseliş eğiliminin devam etmesinin de etkisiyle %0,68 yükselişle negatif ayrıştı. Covid-19’a yakalanan ABD başkanı hastaneden çıkarken durumu stabil olması ve ABD ek teşvik paketi konusunda anlaşma sağlanabileceğine yönelik beklentiler, yurtdışı borsaların haftanın ilk gününü yükselişle tamamlamasını sağladı. BIST yurtdışına paralel hareket ederken TL ise DXY dolar endeksindeki gerileme ve EM para birimlerindeki güçlü değer kazançlarına rağmen negatif ayrıştı. Ruble ve TL, Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden çatışların etkisiyle EM para birimleri içinde negatif ayrışıyor. Normalleşme adımları ile birlikte pozitif bir ivme yakalanan BIST’te kısa vadede kar satışları yaşansa da geri çekilmelerin alım fırsatı olarak kullanılması ve yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. Kurlarda gevşeme yaşanması durumunda bankacılık hisseleri öncülüğünde yükselişin güçlenmesi beklenir.

Trump’ın sağlık durumunu ve ABD teşvik paketine ilişkin gelişmeleri takip edecek yurtdışı piyasalarda Trump’ın sağlığının kötüleşmesi durumunda başta ABD olmak üzere borsalarda satışlar yaşanabilir. ABD ek teşvik paketine ilişkin pozitif beklentiler şuan için bu riske karşı tampon görevi görürken yükselişi destekliyor. Yurtiçinde ise jeopolitik riskler ve kurlardaki eğilim, kısa vadedeli riskler olarak takip edilecek. CDS’ler gerileyeme devam ederek günü 508 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerin düşüşüne devam etmesi, TL varlıklara ilişkin oluşan risk algısının azaldığına işaret edecektir. Bugün veri tarafında Almanya’da açıklanacak fabrika siparişleri verisi takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD Dow ve Almanya Dax vadeli endeksleri pozitif tarafta yer alırken, Asya borsalarında da genel olarak alıcılı bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılması ve yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!