Tavsiye: Endeks Üzeri Getiri
Önceki: Endeks Üzeri Getiri
Hedef Fiyat: TL120.00
Hisse Fiyatı (15-10-2020): TL92.75
Getiri potansiyeli: 29%
3Ç Tahminleri: Yurtiçi satışlarda ve EUR/TL’de yaşanan artış ile beraber güçlü sonuçlar bekliyoruz. Ford Otosan’ın 3Ç sonuçlarında yurtiçi satışlardaki artış, EUR/TL’nin yükselişi sonucu artan ortalama araç fiyatları ve ihracat gelirlerinden kaydedilmesi olası kur farkı gelirlerinin desteği ile güçlü net kar artışı görmeyi bekliyoruz. 3Ç’de EUR/TL kuru yıllık bazda ortalama %34 yükselmişken, yurtiçi satışlar yıllık bazda 3 kata yakın artış kaydetmiştir. İhracat satışları %24 gerilese de, toplamda cironun %45 artışla 13,5 milyar TL olarak gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Cironun içinde daha yüksek kar marjına sahip yurtiçi satışların payının yükselmesiyle, geçen sene aynı dönem %8.7 seviyesinde olan FAVÖK marjının %10.0 seviyesine yükselmesini bekliyoruz. Net kar tahminimiz ise kur farkı gelirlerinin de desteğiyle yıllık %124 artışla 1.014 milyon TL seviyesindedir.
İhracatta toparlanma hız kazanıyor. Ford’un Avrupa’da hafif ticari araç satışları binek otoya göre daha az etkilenmiş olup, özellikle internet üzerinden perakende satışların büyüme trendinin uzun dönemde büyümeye devam etmesiyle bu kanalda kullanılan ticari araçlara olan talebin büyüme trendinin devam etmesini bekliyoruz. Avrupa pazarında gözlenen toparlanmanın da etkisiyle, Eylül ayında Ford Otosan’ın ihracat adetleri yılın en yüksek seviyesine ulaşmış ve 29 bin adet seviyesinde gerçekleşmiştir. Böylece ilk 8 ayda %40 daralan ihracatın küçülme hızı yıllık bazda daralma %8’e gerilemiştir. Mevcut tempo ile şirketin sene sonu için koyduğu 230-240 bin adetlik ihracat tahmininde bir miktar yukarı yönlü risk oluşabileceğini düşünüyoruz.
Ford-VW arasındaki işbirliği Ford Otosan’a ilave kapasite getirebilir. Haziran ayında Ford ve VW küresel işbirliklerini genişleterek hafif ticari araç segmentinde 1 ton sınıfında ortak proje yürüteceklerini duyurmuştu (Ford Custom ve VW Transporter modelleri). Açıklamada bu projede aracın Ford tarafından her iki marka için üretileceği belirtilirken, Ford Custom modelinde tek üretici konumunda olan Ford Otosan’ın bu proje kapsamında yeni nesil modelin de üretimini yapması beklenmektedir. Custom modelinde mevcut durumda 180 bin adet olan yıllık üretim kapasitesi, VW’nin de eklenmesiyle 100 bin adet artışla 280 bin adete çıkabileceğini tahmin ediyoruz (FROTO’nun toplam kapasitesinde yaklaşık %22 artış).
Hedef Fiyatımızı 114 TL’den 120 TL’ye revize ediyoruz. FROTO için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemiz devam ederken, yeni hedef fiyatımız %29 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. Hissenin 2021 tahminlerimize göre F/K ve FD/FAVÖK çarpanları sırasıyla 8.4x ve 6.7x seviyesindedir. Yurtiçi pazardaki vergi artışlarından etkilenmeyen ticari araç segmentindeki güçlü konumu, AB pazarlarında internetten satış kanalının devamlı büyümesiyle desteklenen ticari araç talebi ve VW ile yapılacak olası anlaşmadan gelecek ilave ölçek ekonomisi FROTO’nun büyüme hikayesini destekleyen temel unsurlardır.
Kaynak: Yatırım Finansman