Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (27.10.2020)

BIST100

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde satıcılı seyrini güçlendirerek günü %3,88’lük sert düşüşle 1.144,45’den kapattı. ABD ek teşvik paketine ilişkin belirsizlik ve artan vaka sayıları sonrası ekonomilerin kısmi de olsa tekrar kapanabileceğine yönelik endişelerle yurtdışı borsalar haftaya satıcılı başlarken, majör borsalar günü %2-4 aralığında değişen sert düşüşlerle kapattı. TCMB’nin faiz kararı sonrası TL’deki değer kayıpları güçlenerek devam ederken, BIST’teki negatif fiyatlama ve satışlar sertleşerek devam etti. Fransa ile ilişkilerde yaşanan gerilim ve Türkiye’ye yönelik olası yaptırım tehditleriyle birlikte yurtdışı borsalardaki satıcılı eğilime paralel BIST güçlü satışlarla karşılaştı. BIST’te satışların yüksek hacimlerle gerçekleşmesi tepki alımı denemeleri oluşsa da kısa vadede negatif baskısının devam edebileceğine işaret ediyor. TL varlıklarda TCMB’nin faiz karar sonrası oluşan yüksek risk algısının bozulan global risk iştahıyla birlikte devam etmesi beklenmektedir.

Artan jeopolitik riskler nedeniyle AB ve ABD ile stratejik ilişkilerin negatif yönde ilerleyebileceğine yönelik endişeler de kısa vadede TL varlıklarda volatilite ve negatif fiyatlamanın devam etmesine neden olabilir. Bununla beraber, TCMB’nin faiz kararı sonrası banka hisselerinde oluşan güçlü negatif ayrışma güçlü bilanço açıklamaları ve BDDK’nın aktif rasyoya ilişkin aldığı kararla momentum kaybedebilir. Global tarafta artan vaka sayıları sonrası ekonomik büyümeye yönelik beklentilerin olası kısmi kapanmalarla tekrar bozulacağına yönelik beklentilerle riskten kaçış güçlenerek devam edebilir. BIST’in kısa vadede yurtdışı borsalarla paralel hareket etmesi ve zaman zaman ise negatif ayrışması beklenir. VIX endeksi 32 seviyeleri üzerine yükselirken, mevcut görünüm ABD borsalarında volatilite ve satış baskısının güçlenerek devam edebileceğine işaret ediyor.

BIST kapanışına göre ABD vadeli endekslerinde sınırlı tepki yükselişleri oluşurken, Asya borsalarında genel olarak negatif eğilim var. BIST’te yurtdışı borsalardaki olası tepki alımlarına paralel gün içinde tepki alımı denemeleri oluşabilir. Ancak olası tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenmektedir. Endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!