Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (1.12.2020)

BIST100

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde satış baskısını güçlendirerek günü %3,40 düşüşle 1.283,58’den kapattı. Kasım ayında güçlü yükseliş gerçekleştiren bankacılık endeksi dün %4,64 düşüş ile negatif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar Almanya hariç günü düşüşle tamamladı. Artan vaka sayıları sonrası yurtiçinde kısıtlamaların artırılacağı beklentisi ile son 11 yılın en iyi Kasım ayı performansını gösteren endeks ayın son günü güçlü kar satışlarıyla karşılaştı. Ayrıca İran’ın nükleer programının önemli isimlerinden olan Muhsin Fahrizade’nin suikast sonucu öldürülmesi sonrası jeopolitik risklerin artabileceği beklentisi de satışlarda etkili olmuştur. Yeni kısıtlamalar açıklanırken, hafta içi her gün 21:00-05:00 saatleri arasında ve Cuma günü 21:00’den Pazartesi saat 05:00’e kadar sokağa çıkmak yasağı geldi. TL, BIST’in aksine değer kazanmaya devam ederek günü EM para birimlerinden pozitif ayrıştı. BIST’te güçlü kar satışları sonrası gün içinde tepki alımları oluşması beklenmektedir. Ancak Kasım ayındaki güçlü yükseliş sonrası BIST’te tepki alımlarının satış fırsatı olarak kullanılarak bankacılık hisseleri öncülüğünde kar satışların devam edebileceğini düşünüyoruz.

Artan jeopolitik riskler ve kısıtlamaların ekonomi üzerinde yaratabileceği negatif etki kar satışlarını devamına neden olabilir. Yurtiçinde faiz artışı ile birlikte kısa vadeli beklentilerin sonlanması nedeniyle tepki alımları oluşsa da artan jeopolitik riskler nedeniyle endeksin Kasım ayındaki güçlü performansı sindirmek için ara ara kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. Bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak ISM imalat endeksi ve Almanya’da açıklanacak PMI verisi takip edilecek. Zayıf veriler yurtdışı borsalardaki kar satışlarını devam ettirebilir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri %1’e yaklaşan yükselişle hareket ederken, Asya borsalarında alıcılı seyir var. Endeksin güne güçlü tepki alımlarıyla başlamasını ve tepki alımları gün içinde devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!