Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (2.12.2020)

BIST100

Güne güçlü tepki alımlarıyla başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde bir gün önceki kayıplarını geri alarak günü %3,25 yükselişle 1.325,29’dan kapattı. Bankacılık endeksi %4,31 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı borsalar günü aşı haberlerine ilişkin beklentilerle yükselişle kapatırken, ABD borsaları yeni teşvik paketi beklentileriyle yeni tarihi zirve seviyelerini test etti. Yurtiçinde ise kısıtlamalar genişletilmesine rağmen global borsalardaki güçlü seyrin ve aşı haberlerinin etkisiyle endeks bir önceki günkü kayıplarını geri alarak günü güçlü yükselişle tamamladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den 20 milyon doz aşının geleceğini ve aşılamaya 11 Aralık’ta başlanacağını açıkladı. Bu açıklama havacılık hisselerinin güçlü yükselişe neden oldu. Sınırlı oynaklığın devam ettiği TL günü hafifi değer kaybı ile kapatırken EM para birimlerinden negatif ayrıştı. Ekonomideki toparlanmanın sürdüğünü ancak hız kestiğini söyleyen Fed Başkanı Powell aşı haberlerinin olumlu olduğunu ancak belirsizlikler bulunduğuna işaret etti. Ayrıca, Başkan Powell kredi programı için ayrılan fonların kullanılmayan kısmını iade edeceklerini söyledi.

BIST’te Kasım ayındaki güçlü yükseliş sonrası bu eğilim eğilimi devam etse de kar satışları yaşanma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Ancak yabancı alımlarının güçlü şekilde devam etmesi endekste kısa vadede kar satışlarının sınırlı kalmasına ve yükseliş eğiliminin korunmasını sağlıyor. Kısa vadede yurtiçine yönelik önemli bir beklenti kalmaması nedeniyle BIST’in yurtdışı ile daha yüksek korelasyonla hareket etmesi beklenmektedir. Global risk alma iştahı güçlü kaldıkça BIST’te yabancı ilgisi ile yükseliş trendinin orta vadede korunması beklenmektedir. Bugün veri tarafında ABD’de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı ve Almanya’da açıklanacak perakende satışlar verisi takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD vadelileri %1 üzeri düşüşle hareket ederken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması ve yükseliş eğilimi devam etse de gün içinde yükselişlerin tekrar kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!