Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (3.12.2020)

BIST100

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan ve tepki yükselişini devam ettiren BIST-100 endeksi günün ikinci yarısında artan satışlarla kazançlarının büyük kısmını geri vererek günü %0,02 yükselişle 1.325,49’dan kapatırken bankacılık endeksi %0,6 düşüşle negatif ayrıştı. Genellikle kar satışları düşüş trendinde olan yurtdışı borsalarda günü yataya yakın karışık görünümle kapattı. TL ise günü yatay eğilimle tamamladı. Kasım ayındaki güçlü yükseliş sonrası bu eğilimi devam etse yükselişlerin kısa vadede kar satışı fırsatı olarak değerlendirilmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak, global tarafta risk iştahının kuvvetli olması ve yabancı alımlarının devam etmesi durumunda endekste kar satışlarının sınırlı kalmasına ve yükseliş eğiliminin korunması beklenir. Kısa vadede önemli beklentilerin aşılması nedeniyle BIST’in yurtdışı ile daha yüksek korelasyonla hareket etmesi beklenmektedir. CDS’ler 378 seviyelerinde ve son bir haftadır sakin seyir izliyor.

VIX endeksi ise 21 seviyelerinde ve kısa vadeli dip seviyelerinde seyrederken, teknik olarak endekste sınırlı yükseliş eğilimi oluşabilir. Buda ABD borsalarında sınırlı bir volatilite artışı oluşabileceğine işaret ediyor. Bugün yurtiçinde TÜFE enflasyon verisi takip edilecek. Ortalama beklenti aylık %1,00’lik artış yönündedir. Beklentilerden düşük bir veri kurlarda gerilemeye neden olabileceği gibi yüksek bir veri bir miktar yükselişe neden olabilir. Yurtdışında ise ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ISM hizmet endeksi günün önemli verileri olacak. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri hafif artıda seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılmaya devam edileceğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!