Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (7.12.2020)

BIST100

Güne hafif pozitif başlangıç yapan ve gün içinde dar bantta sıkışık seyir izleyen BIST100 endeksi, bankacılık endeksindeki negatif ayrışmaya rağmen günü 1.330,87’den yatay kapattı. Yurtdışı borsalar haftanın son gününü yükselişlerle tamamlarken BIST sınırlı negatif ayrıştı. BDDK’nın sorunlu kredileri takibe atılma süresini 6 ay daha uzatabileceği haberi bankacılık endeksinde negatif ayrışmaya neden oldu. TL ise haftanın sonu gününde sınırlı değer kaybetti. BIST’te ara ara kar satışları yaşansa da güçlü yabancı ilgisi nedeniyle kar satışları sınırlı kalırken, yükseliş eğilimi devam ediyor. Kısa vadede BIST’in yurtdışı borsalarla daha yüksek korelasyonla hareket etmesi beklenir. Ancak bu hafta içinde yapılacak AB zirvesi öncesi yaptırım riski nedeniyle BIST’te hafta içinde kar satışları yaşanabilir. Kasım ayındaki güçlü performans sonrası bankacılık endeksi kısa vadede sınırlı da olsa negatif ayrışmasını devam ettirebilir.

CDS’ler 355 seviyelerine kadar gerilerken, TL varlıklarda son bir ayda oluşan güçlü pozitif seyri destekliyor. CDS’lerdeki düşüş TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ederken, CDS’lerin yeniden 400’lü seviyelerin üzerine yönelmedikçe, TL varlıklarda kısa vadede önemli bir bozulma yaşanması beklenmelidir. AB zirvesinden ve ABD’den S-400 konusunda gelebilecek CAATSA yaptırımlarına ilişkin negatif haber akışları kısa süreli güçlü satışlara neden olabilir. Bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. BIST’in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri sınırlı pozitif seyrediyor. Trump yönetimi Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulamaya hazırlanırken, bu gelişme sonrası majör Asya endeksleri yeni haftaya satıcılı başladı. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde düşük momentumla yükseliş eğilimini devam ettirebilir. Ancak yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılma riskinin halen devam ettiğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!