Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (31.12.2020)

BIST100

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde 1.483,16 ile yeni zirve seviyesini test ederken kapanışını %1,38 yükselişle 1.479,91 ile tarihi zirveden gerçekleştirdi. Yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle kapattı. TL’de değer kazançları sınırlı da olsa devam ederken, DXY endeksindeki zayıflama devam ediyor. DXY endeksindeki zayıflama ile birlikte EM piyasalarına fon akışının güç kazandığı görülüyor. BIST’te son dönemde bu fon girişlerinden faydalanan grupta yer alıyor. BIST yeni rekorlar kırarak Kasım ayında başlattığı ralliyi devam ettirirken, pozitif ayrışmasını güçlendirdi. CDS’ler düşüşüne devam ederek günü 304 seviyelerinden kapatırken, CDS’lerdeki düşüş TL varlıklardaki güçlü pozitif fiyatlamayı destekliyor. CDS’lerdeki gerileme aynı zamanda yabancıların TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye devam ettiğine işaret ederken, TL varlıklardaki pozitif ayrışmanın kısa vadede devam edeceğine işaret etmektedir.

Yurtdışı borsalarda ciddi bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in yeni zirveler test ederek yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Bugün Almanya ve İngiltere piyasaları kapalı olacak. O nedenle hem yurtiçinde hem yurtdışında düşük hacimli bir seyir oluşması beklenir. Bugün veri tarafında ise ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecektir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri yatay seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim hakim. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde yükseliş eğilimini devam ettirmesi beklenir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!