Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (21.01.2021)

BIST100

Güne alıcılı bir eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaşsa da gün sonuna doğru gelen alımlarla %0,28 yükselişle 1.569,35 ile yeni tarihi yüksek seviyeden tamamladı. Bankacılık endeksi %0,87 düşüşle negatif ayrışmasını devam ettirdi. Yurtdışı borsalar günü kısmen güçlü alımlarla kapatırken, ABD başkanlık değişimi sonrası güçlü teşvik beklentileriyle yükselişini devam ettirmesi beklenmektedir. Global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te de kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve yurtdışı borsalara paralel yükselişine devam etmesi beklenmektedir. EM para birimleri günü genel olarak değer kazancıyla tamamlarken, TL’de benzer şekilde TCMB faiz kararı öncesi günü değer kazancı ile kapattı. CDS’ler günü 334 seviyesinden kapatırken, son dönemde sınırlı da olsa yükseliş eğilimi dikkat çekiyor. CDS’lerdeki yükselişin devam etmesi TL varlıkların kısa vadede negatif ayrışmaya neden olabilir. Ancak CDS’ler 365 seviyesi altında kaldıkça TL varlıklarda ve BIST’te ciddi bir bozulma oluşması beklenmez. CDS’lerin tekrar 320 seviyesi altına gelmesi ise TL varlıklar ve BIST’te bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif fiyatlamanın devam edeceğinin işaret edecektir.

TCMB’nin bugünkü toplantıda piyasa beklentisine paralel faizlerin sabit tutmasını bekliyoruz. PPK metninde güçlü sıkı duruşa ilişkin ifadelerin korunması durumunda TL’de değer kazançlarının devam etmesini ve BIST’te bankacılık endeksi öncülüğünde yükselişin güç kazanmasını sağlaması beklenir. Para politikasına ilişkin ifadelerde yumuşama olması durumunda tam tersi yönde bir fiyatlama oluşması beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri alıcılı seyir izlerken, Asya borsalarında güçlü yükseliş eğilimi var. Endeksin güne alıcılı bir eğilimle başlaması ve yurtdışı borsalardaki eğilime paralel yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Ancak TCMB faiz kararı öncesi ve sonrası gün içi dalgalanma oluşabilir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!