Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (12.02.2021)

BIST100

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı seyrini devam ettirirken günü %0,10 düşüşle 1.545,59’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %1,67 düşüşle negatif ayrıştı. Yurtdışı majör borsalar günü genel olarak yükselişle tamamlarken, ABD teşvik paketine ilişkin beklentiler risk alma iştahını canlı tutuyor. BIST’te ise son bir haftadır kısmen sıkışık bir seyir var. TL, EM para birimlerindeki yükselişe paralel değer kazanmaya devam ederken, CDS’ler günü 293 seviyelerinden kapattı. BIST’te yabancı çıkışı devam ediyor. TCMB verilerine göre yabancılar geçen hafta da 183 milyon dolar satış yaparken, son üç haftadaki toplam çıkış 795 milyon dolar oldu.

Yabancı çıkışının devam etmesi BIST’in yeni zirve seviyeler test etme olasılığının zayıf olduğuna ve kısa vadede kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğine işaret ediyor. Bu nedenle kısa vadede BIST’te yükselişlerin satış fırsatı olacağına ve kısa vadede kar satışı yaşları yaşanabileceğini düşünüyoruz. Yurtdışı piyasalarda risk alma iştahı momentum kaybetse de devam ediyor. Yurtdışı piyasaların gündemi ABD teşvik paketine ilişkin gelişmeler olmaya devam ediyor. Yurtiçinde ise bugün açıklanacak cari işlemler dengesi verisi takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif negatif seyir izlerlerken, birçoğu kapalı olan Asya borsalarında karışık bir görünüm var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde yükselişlerin satış fırsatı olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!