Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (9.03.2021)

BIST100

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde bankacılık hisseleri öncülüğünde satışlarla karşılaşarak günü %0,76 düşüşle 1.530,27’den tamamladı. Bankacılık endeksi %2,60 düşüşle negatif ayrışmaya devam ederken, bankacılık endeksi BIST-100 endeksine göre relatif olarak tarihi dip seviyeler test etmeye devam ediyor. ABD teşvik paketinin onaylanmasıyla yurtdışı majör borsalar yükselişine devam ederken, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş sonrası DXY dolar endeksinin de güçlenmeye başlamasıyla gelişmekte olan ülke piyasaları negatif ayrışmaya devam ediyor. TL son iki haftadaki negatif ayrışmasını güçlendirerek günü güçlü değer kaybı ile kapatırken, düşük likiditenin de kurlardaki sert yükselişte etkili olduğu görülüyor.

BIST, TL’deki değer kayıplarının da etkisiyle bankacılık endeksi öncülüğünde yeni haftaya negatif ayrışma ile başladı. Kısa vadede EM’lerdeki negatif ayrışmanın devam etmesi beklenirken, TL varlıklar EM içinde en fazla negatif ayrışan grupta yer alabilir. CDS’ler yükselişine devam ederken kritik olarak gördüğümüz 340 seviyesi üzerine çıkarak günü 343 seviyesinden kapattı. CDS’lerin 340 seviyesi üzerinde kalıcı olması TL varlıklarda riskten kaçınma eğilimin güçlendiğine ve kısa vadede TL varlıkların negatif ayrışabileceğine işaret edecektir. ABD teşvik paketi desteğiyle kısa vadede gelişmiş ülke piyasalarının pozitif ayrışması beklenirken, DXY endeksi ve ABD tahvil faizlerinin yükselişine devam etmesi durumunda gelişmekte olan ülkelere paralel TL varlıklarda negatif ayrışmanın devam edeceğini düşünüyoruz.

BIST’te kısa vadede yükseliş denemeleri oluşsa da yükselişlerin bankacılık hisseleri öncülüğünde satış fırsatı olarak kullanılacağını ve endekste dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir. Bunun üzerine, yurtdışı majör borsalarda satış baskısının artması ve TL’deki değer kayıplarının güçlenmesi durumunda BIST’te daha güçlü satışlar görülebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri %1’e yaklaşan yükselişle seyrederken, Asya borsalarında pozitif ağırlıklı karışık bir görünüm var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin satış fırsatı olması ve endekste dalgalı zayıf seyrin devam edeceği düşünülmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!