Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (15.04.2021)

BIST100

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 Endeksi gün içinde bankacılık endeksi öncülüğünde tepki yükselişini güçlendirerek günü %2,24 yükselişle 1.409,19’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %3,57 yükselişle pozitif ayrışırken, kurlar ve tahvil faizlerdeki gerileme bankacılık endeksindeki güçlenmeyi destekledi. Yurtdışı majör borsalar günü genel olarak pozitif eğilimle kapatırken, BIST pozitif ayrışarak günü güçlü yükselişle kapattı. Karadeniz’deki Jeopolitik risk algısının zayıflaması ve yurtiçinde artan covid-19 vaka sayıları sonrası beklenenden daha kısmi kapanma tedbirleri açıklanması tepki yükselişini destekleyen ana etkenler oldu. TL EM para birimlerindeki değer kazançlarına paralel günü sınırlı değer kazancıyla kapattı. CDS’ler 426 seviyelerine gerilerken, sınırlı da olsa TL varlıklarda risk algısının bir miktar azaldığına işaret ediyor. Ancak mevcut seviyeler halen yükse k ve TL varlıklar için yükse k risk fiyatlamasının devam ettiğine işaret ediyor. Yurtiçi piyasaların bugünkü ana gündemi TCMB faiz kararı olacak.

Genel piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz faizlerin sabit tutulması yönündedir. TCMB başkan değişikliği sonrası PPK metnindeki ifadeler önemli olacak. Para politikasında sıkı duruşun korunması ve gerekli görülmesi durumunda ilave sıkılaştırma yapılacağı ifadelerinin korunması durumunda TL varlıklarda pozitif fiyatlama oluşması beklenmektedir. Para politikasında gevşemeye yönünde bir mesaj ise TL’de ve BIST’te değer kayıplarına neden olması beklenmektedir. TCMB faiz kararı sonrası TL varlıklarda volatilitenin bir miktar yükselmesi beklenir. BIST’te yabancı satışlarının durması ve kurlar ile tahvil faizlerindeki düşüşün desteğiyle tepki yükselişinin devam etmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri hafif negatif seyir izlerken, Asya borsalarında negatif ağırlıklı karışık bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması ve gün içinde tepki yükselişi eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!