Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (6.05.2021)

BIST100

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dar bantta dalgalı bir seyir izlerken günü %0,27 yükselişle 1.420,00’den tamamladı. ABD Hazine Bakanı Yellen bir röportajda ekonominin ısınmasını önlemek için faizlerin arttırılabileceğine ilişkin açıklaması piyasalarda güçlü satış baskısına neden olmuştu. Yellen sözlerine açıklık getirerek faiz artırımı öngörüsü olmadığını ve enflasyonun ABD ekonomisi için bir sorun olmayacağını söyleyerek açıklamalarını düzeltti. Yurtdışı majör borsalar bu açıklama sonrası bir gün önceki kayıplarını bir kısmını geri alarak günü yükselişle kapattı. BIST son dönemde yurtdışı borsalardan kısmen bağımsız hareket ederken, karışık seyir izlediği günü hafif yükselişle tamamladı. EM para birimleri günü karışık bir görünümle kapatırken, TL günü yatay bir eğilimle kapattı. VIX endeksi 19 seviyelerine gerilerken, endeksin 22 seviyesi ve üzerine yönelmesi ABD borsalarında satışlarının güçleneceğine işaret edecektir.

BIST’te kısa süreli güçlü tepki yükselişi sonrası sınırlı kar satışları ve gerilemeler yaşanabilir. Ancak, global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça kar satışlarının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve endeksteki tepki yükselişi sürecinin devam etmesi beklenmektedir. Bugün yurtiçi piyasaların ana gündemi TCMB faiz kararı olacak. Bizim ve piyasanın beklentisi, TCMB’nin faizleri %19,00 seviyesinde sabit bırakması yönünde oluşurken, toplantı özetinde para politikasında sıkı duruşun korunacağının vurgulanması, TL’de bir miktar değer kazançları, BIST’te ise bankacılık öncülüğünde yükselişi destekleyebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında Çin hariç genel olarak yükseliş eğilimi var. Endeksin güne yükselişle başlaması beklenirken, endekste gün içinde sınırlı da olsa kar satışları yaşanabilir. Ancak geri çekilmelerin alım fırsatı olarak kullanılması ve tepki yükselişi sürecinin korunması beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!