Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (21.06.2021)

BIST100

Güne satıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi yurtdışına paralel satış baskısını güçlendirerek günü %1,63 düşüşle 1.391,06’den tamamladı. Bankacılık endeksi %0,38 düşü şle relatif olarak pozitif ayrıştı. Fed’den gelen şahin açıklama ve tahminler sonrası global riskten kaçınma eğilimi başladı. Cuma günü Fed üyelerinden güvercin yaklaşıma sahip Bullard’dan gelen şahin açıklamalarla yurtdışı borsalar ve Emtia’da satışlar güçlendi. James Bullard, Powell’ın varlık alımını azaltma tartışmalarını resmi olarak başlattığını söylerken ilk faiz artışı için 2022 sonuna işaret etti. Açıklama sonrası Fed’in tahminlerden erken sıkılaşmaya başlayabileceği beklentisiyle borsalarda sert satış yaşanırken, DXY dolar endeksindeki yükselişle birlikte EM para birimlerindeki değer kayıpları güçlendi. Fed sonrası yurtdışı borsalar ve değerli metaller başta olmak üzere emtialar da sert satışlar yaşandı. Geçen hafta TL varlıklar negatif ayrışırken, BIST haftayı %4,77 düşüşle, TL ise %3 üzerinde değer kaybı ile tamamladı. Kısa vadede Fed endişesiyle global riskten kaçınma eğiliminin ve piyasalarda negatif fiyatlamanın devamı beklenmektedir. Endişe endeksi olarak da adlandırılan VIX volatilite endeksi kritik 20 seviyesi üzerine yükselirken, kısa vadede ABD borsalarında volatilite ve satış baskısının devam edebileceğine işaret ediyor.

BIST’in yurtdışına paralel hareket etmeye devam etmesi beklenirken, tepki yükselişleri oluşsa da kısa vadede satış baskısı ve dip arayışının devam edeceğini düşünüyoruz. CDS’ler haftayı 389 seviyesinden kapatırken, CDS’lerdeki fiyatlama TL varlıklara özel bir risk artışı olmadığına ve TL varlıklardaki negatif fiyatlamanın yurtdışına paralel gerçekleştiğine işaret ediyor. Bu nedenle yurtdışı piyasalarda toparlanma olması durumunda BIST’te de tepki alımları oluşması beklenir. Yurtiçinde aşılamanın hız kazanması, vaka sayılarının stabil hale gelmesi ve yurtdışı uçuş kısıtlamalarının kaldırılmaya başlanması nedeniyle, BIST önümüzdeki hafta yurtdışına göre kısmen daha dirençli görünüm sergileyebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri satıcılı seyrederken, Asya borsaları yeni haftaya genel olarak güçlü satışlarla başladı. Endeksin güne TL’deki değer kayıplarının devam etmesi ve yurtdışı piyasalardaki eğilime paralel negatif başlaması beklenmektedir. Yurtdışı borsalarda toparlanma olmadıkça BIST ’te tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılması ve endekste kısa vadeli dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!