Öneri: AL
Hisse Fiyatı: 138,00TL
Hedef Fiyat: 199,50 TL
Getiri Potansiyeli: %45
’Güçlü nakit akışı fiyatlanmadı’
Şirketin güçlü finansal sonuçlarının ikinci yarıda da devamını bekliyoruz
Tüketicilerin yüksek enflasyon karşısında düşen alım gücü nedeniyle ev içi gıda tüketimine yönelmeleri nedeniyle indirimli mağazaların bu durumdan daha fazla yararlanmasını öngörüyor; Bim’in trafik verilerinin olumlu etkileneceğini ve artan gıda enflasyonunun da etkisiyle yılın ikinci yarısında büyümenin ilk yarıyıla göre daha güçlü olacağını öngörüyoruz. Enflasyonu satış fiyatlarına yansıtabilen şirketin, enflasyondaki artış ve temel tüketim mallarına olan talep sayesinde 2022’yi yıllık bazda %105’lik ciro büyümesi ile tamamlayacağını düşünüyoruz. Bim’in güçlü mağaza açılış performansı ve artan enflasyonun desteğiyle 2023’te yıllık bazda %68,6 artışla 243,2 mlr TL ciro açıklayacağını öngörüyoruz. Şirketin personel, enerji, kira ve lojistik maliyetleri yükselen enflasyon nedeniyle artsa da; şirketin güçlü marj yapısı ve artan fiyatları ürünlerine yansıtabilmesi doğrultusunda FAVÖK marjlarına etkisinin sınırlı kalmasını bekliyoruz. FAVÖK tarafının, 2022 için 11,9 mlr TL, 2023 için ise 20,5 mlr TL seviyelerinde gerçekleşmesini öngörürken; net kar tahminimiz ise 2022 için 6,9 mlr TL, 2023 için de 11,3 mlr TL seviyelerinde bulunuyor.
Kendi ürünlerinin payının artması rekabet avantajı sağlıyor
BİM’in 2Ç22’de kendi marka ürünlerinin ciro içindeki payını geçen yılın ikinci çeyreğiyle kıyasladığımızda %60,3 seviyesinden %63,7’ye yükseldi. Tüketicilerin fiyata karşı olan hassasiyeti nedeniyle, BİM’in kendi markalı ürünlerinin avantajıyla daha rekabetçi fiyatlar sunması olumlu görünümü destekliyor.
3Ç22’de güçlü finsal performansın devamı
Yüksek gıda enflasyonu, hızlı mağaza açılışları, güçlü okul sezonu ve tüketicilerin artan bütçe hassasiyeti ışığında talebin indirim marketlere kaymasının etkisiyle, 8 Kasım’da finansallarını açıklaması beklenen Bim’in 3Ç22’de 39.063 mn TL ile yıllık bazda %124 artışla güçlü ciro büyümesi kaydetmesini öngörürüyoruz. Girdi fiyatlarındaki enflasyonist baskı, özellikle personel ücretlerindeki artışlar ve artan enerji maliyetleri marjlar üzerinde baskı oluştursa da; operasyonel kaldıraç etkisi sayesinde bu etkinin sınırlı kalmasını bekliyoruz. FAVÖK rakamının yıllık bazda %113 artışla 3.212 mn TL seviyesinde gerçekleşmesini öngörürken, FAVÖK marjı tahminimiz %8,2 seviyesinde bulunuyor. Net karın ise yıllık bazda %116 artışla 1.912 mn TL seviyesinde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Devam eden güçlü mağaza açılış performansı, tüketicilerin yüksek enflasyon karşısında düşen alım gücü nedeniyle ev içi gıda tüketimine yönelmeleri ve artan gıda enflasyonu Araştırma kapsamımızda bulunan gıda perakendeciliği şirketleri için hedef fiyatlarımızda yukarı yönlü revizyona gitmemizin temelini oluşturuyor. Bu doğrultuda Bim için 12 aylık hedef fiyatımızı 142,00 TL’den 199,50 TL’ye yükseltiyor, ‘AL’ önerimizi sürdürüyoruz.
Riskler
Müşteri trafiğindeki bozulma, yeni mağaza açılışlarının hızındaki yavaşlama, gıda enflasyonunda keskin düşüş, L-f-L satış büyümesinde beklentimizin aksine zayıflama, sektördeki rekabetin daha da yoğunlaşması ve kötüleşen talep, büyümeyi kısıtlayıcı düzenlemeler ve cezalar riskler arasında yer alıyor.
Kaynak: Halk Yatırım