ALB Yatırım Haftalık Hisse Önerileri – (29 Nisan – 3 Mayıs 2024)

Borsa İstanbul’da 10000’e Ramak Kala…

Borsa İstanbul geçtiğimiz hafta son işlem günü yüzde 0,48 oranında yükseliş ile 9763 seviyesinden başladı. Gün içinde endekste, yukarı doğru ivmelenmeler devam ederek iki haftadır baskı gördüğü 9850 direncini de aşarak gün sonunda yüzde 2,05 yükselişle 9915 seviyesinden tamamladı. Yeni günde endekste yükselişin kaldığı yerden devam etmesi durumunda 10000, 10200 ve 10350 seviyelerine doğru yükseliş kaydedebilir. Aksi takdirde endekste negatif ivmeye dönülmesi durumunda ise 9850, 9625 ve 9450 seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir.

Günün en çok değer kazanan sektörleri Banka, İnşaat ve Tekstil olurken; en çok değer kaybeden sektörleri Finansal Kiralama, Spor ve Kobi oldu. Borsa İstanbul genelinde ilk 5 kurum bazında 551 milyon TL para girişi gerçekleşirken; bu girişte en yüksek pay ISCTR, YKBNK ve BIMAS hisselerinde yaşandı. Borsa İstanbul genelinde yaşanan para girişine rağmen para çıkışı ile negatif yönde baskılayan şirketler ise ARASE, THYAO ve GOLTS oldu.

Cuma günü, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP’yi güçlü bir şekilde uyguluyoruz, program çalışıyor, arzulanan sonuçları veriyor, programı güçlendireceğiz, Türkiye’nin makroekonomik sorunlarını çözmekte son derece kararlıyız. Bu sene OVP’de yüzde 3,1’lik cari açık öngörümüz var ama çok büyük ihtimalle yüzde 2,5’in altında olacak. Bütçede de açık öngörümüz yüzde 6,4; ama bizim hedefimiz yüzde 5’in altı. Geçici olarak büyümede yavaşlama olabilir ama bizde hem büyüme potansiyeli güçlenecek, hem de büyüme performansı dünyaya oranla orta-uzun vadeli perspektifte çok güçlü şekilde seyretmeye devam edecek.’’ değerlendirmelerinde bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Türkiye Bankacılık Veri İzleme raporunda, “Bankaların riskli segmentlere ve sektörlere maruz kalması, yoğunlaşma ve mevsimsel riskler ve hala yüksek olan döviz kredileri göz önüne alındığında, varlık kalitesi üzerindeki baskılar devam ediyor. Yüksek Türk lirası faiz oranları, yavaşlayan ekonomik büyüme ve kredi kartı harcamalarına ilişkin düzenlemelerin potansiyel olarak sıkılaştırılması göz önüne alındığında, büyük ölçüde teminatsız perakende portföylerin etkisiyle 2024 yılında varlık kalitesinde bir miktar ılımlı zayıflama bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

15-19 Nisan tarihleri arasında Borsa İstanbul’da, yabancı yatırımcılar hisse senedi portföylerinde (fiyat ve kur değişimi hariç) 143,37 milyon dolarlık para çıkışı gerçekleştirdi. Yurt dışı yerleşik yatırımcıların toplam hisse senedi tutarı ise (kur ve fiyat değişimi dâhil) 36,80 milyar dolar seviyesine geriledi. İlgili haftada Borsa İstanbul’da yabancı takas payı ise yüzde 37,52 olarak kaydedildi. 19 Nisan itibari ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın net rezervleri bir önceki haftaya göre 5,87 milyar dolar düşüş ile 20,92 milyar dolardan 15,05 milyar dolara geriledi. Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında 4,00 milyar TL azalış gerçekleşti. KKM hesaplarındaki toplam mevduat ise 2,26 trilyon TL’ye geriledi.

Haftalık Model Portföy

Kaynak: ALB Yatırım Haftalık Model Portföy

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!