Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (3.06.2024)

Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Cuma günü %0,77 azalış ile 10400 seviyesinde kapanış gerçekleştirdi. Özellikle son iki haftadır haber bazlı fiyatlamalar endeks üzerinde etkili olurken 11000 seviyelerinden başlayan negatif baskının etkisi ile geçtiğimiz hafta %2,59 oranında geri çekilme söz konusu oldu. Hafta içerisinde TCELL, ISCTR, GARAN, BIMAS endekse en çok katkı sağlayan hisseler olurken özellikle TUPRS, THYAO, YKBNK, SASA ve KCHOL hisselerinin zayıf performansı endeks üzerinde negatif baskıya neden oldu. Bunun yanında alt sektör endeksleri içerisinde XILTM iletişim, TCELL hissesi sayesinde geçtiğimiz hafta açık ara en çok yükselen olurken onu ANHYT öncülüğünde XSGRT sigortacılık takip etti. XBLSM bilişim ve XKMYA kimya sektör endeksleri ise haftanın kaybedenleri oldu. Ayrıca ENKAI, MGROS, ALARK hisseleri hafta içinde performansları ile diğer dikkat çeken hisseler oldu.

Teknik olarak bakıldığında endekste Nisan ayında başlayan yükseliş sonrasında 11000’li seviyelerden başlayan düzeltme süreci içindeyiz. Bununla birlikte aşağıda 10355-10245-10140 seviyeleri destek olarak öne çıkıyor. Yukarıda ise 10450-10530-10610 seviyeleri yukarı yönlü tepki yükselişleri karşısında direnç konumunda. Endeksin son dönemde belirli bir düzeltme süreci geçirmesi ve ana baskının geride kaldığı düşüncesi ile yeni haftaya hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ENKAI, GARAN, TURSG, SUWEN, VESBE.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!