ALB Yatırım Haftalık Hisse Önerileri – (3-7 Haziran 2024)

Borsa İstanbul’da Karar Anı! Tamam mı, Devam mı?

Borsa İstanbul Cuma günü yüzde 0,36 oranında yükseliş ile 10519 seviyesinden başladı. Gün içerisinde 10725 seviyesine kadar yükselen endeks, bu seviyeden baskılanarak günü 0,77 düşüşle destek seviyesi olarak takip ettiğimiz 10400 (önceki tarihi zirve) seviyesinden tamamladı. Yeni günde endekste baskılanmanın devam etmesi durumunda 10250, 10040 ve 9850 seviyesine doğru geri çekilme gözlenebilir. Aksi takdirde 10400 seviyesinden destek alıp pozitif ivmelenme gerçekleştirmesi durumunda ise 10500, 10650 ve 10775 seviyelerine doğru yükseliş kaydedilebilir.

Günün en çok değer kazanan sektörleri İletişim, Sigorta ve Turizm olurken; en çok değer kaybeden sektörleri ise Kimya Petrol Plastik, Holding ve Madencilik oldu. Borsa İstanbul genelinde Cuma günü ilk 5 kurum bazında 2.429 milyon TL para çıkışı gerçekleşirken; bu çıkışta en yüksek pay THYAO, TUPRS ve YKBNK hisselerinde yaşandı. Borsa İstanbul genelinde yaşanan para çıkışına rağmen para girişi ile pozitif yönde destekleyen hisseler ise TCELL, AKBNK ve GARAN oldu.

Cuma günü, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GYSH) verilerine göre, 2024 yılı 1. çeyrekte GSYH büyümesi beklentilerin üzerinde yüzde 5,7 olarak gerçekleşti. Konuya Dair açıklamalarda bulunan Hazine ve Maiye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye ekonomisi 2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık yüzde 5,7 büyüdü. Yıllıklandırılmış milli gelir 1 trilyon 158 milyar dolara ulaştı. Uyguladığımız rasyonel, öngörülebilir ve kurala dayalı politikalarla ekonomimiz daha dengeli ve sürdürülebilir bir büyümeye doğru ilerliyor. Yılın ikinci çeyreğine ilişkin göstergeler ekonomideki dengelenmenin devam ettiğine işaret ediyor. 2024 yılı genelinde net dış talebin pozitif katkı verdiği dengeli bir büyüme öngörüyoruz. Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düsen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli katkı sağlayacak. Fiyat istikrarına doğru yol aldığımız bu süreçte yapısal reformlara hız vererek katma değerli üretimi ve verimlilik artışını desteklemeye devam edecek, vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız.’’ ifadelerini kullandı.

Haftalık Model Portföy

Kaynak: ALB Yatırım Haftalık Model Portföy

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!