Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (6.06.2024)

Endeksin güne hafif yukarı yönlü bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi ise Çarşamba günü %0,13 yataya yakın azalış ile 10351 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Günün önemli bir bölümünü satış baskısı altında geçiren endeks seans sonuna doğru gelen alımlarla sınırlı toparlanma gösterdi. Özellikle BIMAS, THYAO hisselerindeki yükselişler endeksi desteklerken AKBNK, KCHOL, SAHOL, TUPRS tarafında negatif fiyatlamanın devam etmesi endeksi baskıladı. Alt sektör endeksleri içinde XULAS ulaştırma, XSGRT sigortacılık ve XILTM iletişim kazançları ile öne çıkarken XFINK finansal kiralama ve faktöring ile birlikte XAKUR aracı kurumlar sektör endeksleri negatif yönde ayrıştılar.

Teknik olarak bakıldığında endekste 10355 destek seviyesi gün içerisinde aşağı yönlü geçilmesine rağmen 10245 desteğinden gelen alımlarla yine bu seviyeye yakın bir kapanış gerçekleştiğini görüyoruz. Seans sonuna doğru gelen alımlar, küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlenmesi ve haber bazlı fiyatlama etkisinin daha sınırlı olacağı beklentisi ile endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Bununla birlikte 10355 pivot nokta olarak takip edilecek olup bu seviye üzerinde 10470-10610-10730 direnç seviyelerine doğru bir tepki oluşabilir. 10355 seviyesi altında kaldığımız sürece 10245-10140-10050 destek seviyelerine doğru negatif baskı devam edebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: THYAO, KRDMD, YATAS, SELEC, AGESA.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!