Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (10.06.2024)

Endeksin güne yataya yakın bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi geçtiğimiz hafta %2,51 oranında azalış ile 10139 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Özellikle AKBNK, KCHOL, TUPRS, SAHOL, ISCTR hisselerinin zayıf seyri endeksi aşağı çekerken BIMAS, ULKER, MIATK, SASA, CCOLA, ASELS hisselerinden gelen pozitif katkı sınırlı kaldı. Alt sektör endeksleri içinde XSGRT sigortacılık ANHYT, AGESA, AKGRT, TURSG hislerindeki yükselişler ile geçtiğimiz hafta pozitif ayrıştı. Ayrıca XGIDA gıda sektör endeksi ULKER ve CCOLA hisselerinin performansı sayesinde haftayı yükselişle tamamladı. XAKUR aracı kurumlar ve XBANK bankacılık sektör endeksleri ise en çok düşenler olarak kaydedildi. BIST100 hisseleri arasında DOHOL, PETKM, BIOEN hisseleri fiyatlamalar bakımında ayrıca dikkat çekenler oldu.

Teknik olarak bakıldığında 21 Mayıs tarihinden beri endeks üzerinde negatif baskının devam ettiğini ve kademeli olarak geri çekilmelerin sürdüğünü görüyoruz. Endeksin yeni haftaya yataya yakın bir seyirle başlamasını beklerken gün içinde gözler son 1,5 ayın en düşüğü olan 10036 destek seviyesinde olacak. Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi ile 9835 destek seviyesine doğru geri çekilmenin devam edebileceğini değerlendiriyoruz. Yukarıda ise 10245-10355 seviyeleri yükselişler karşısında direnç konumunda bulunuyor.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: AGESA, TUPRS, BIMAS, DOHOL, ULKER.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!