Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (11.06.2024)

Endeksin güne yataya yakın negatif bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Pazartesi günü %1,39 oranında azalış ile 9998 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Böylelikle endeks 26 Nisan tarihinden beri ilk kez 10000 seviyesi altında kapanış gerçekleştirmiş oldu. Gün içerisinde özellikle SAHOL, SASA, ASELS, BIMAS ve EREGL tarafındaki negatif baskı endeks performansını olumsuz etkilerken TCELL, YKBNK, AEFES, REEDR, KOZAA hisselerinin pozitif katkısı sınırlı kaldı. Alt sektör endeksleri içinde XMADN madencilik ve XILTM iletişim sektör endeksleri pozitif ayrışırken geriye kalanlar günü kayıpla tamamladı. Bununla beraber İpek grubu (KOZAL, KOZAA, IPEKE), CVKMD, TCELL hisselerinin öne çıktığını gördük. BIST100 hisseleri arasında AEFES, AKBNK hisseleri göreceli sağlam duruşları ile diğer dikkat çekenler oldu.

Teknik olarak bakıldığında 21 Mayıs tarihinden beri endeks zayıf bir seyir izlerken özellikle son üç işlem gününde negatif baskının arttığı görülüyor. Bununla beraber endeksin yeni güne yataya yakın negatif bir seyirle güne başlamasını beklerken gün içeresinde gözler 9940-9835 destek seviyelerinde olacak. Bu destek seviyeler veya üzerinden alımların etili olup olmayacağı dikkatle izlenecektir. Yukarı yönlü bir tepki hareketinin güç kazanabilmesi için 10050-10140-10245 direnç seviyelerinin aşılması gerekiyor.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: AGESA, MPARK, TABGD, SUWEN, GENIL.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!