Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (13.06.2024)

Endeksin güne yataya yakın bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Çarşamba günü %1,14oranında artış ile 10165,50 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Böylelikle endeks bir gün önce başladığı tepki hareketine devam etmiş oldu. BIST100 hisseleri içinde AKBNK, FROTO, PGSUS, TUPRS, SAHOL hisseleri endekse en çok katkı sağlayanlar oldu. Diğer taraftan BIMAS hissesindeki negatif baskı endekse sınırlı olumsuz yansıdı. Alt sektör endeksleri içinde TCELL ve TTKOM hisselerindeki yükselişe bağlı olarak XILTM iletişim sektör endeksi en çok yükselen olurken PGSUS tarafındaki momentumun devam etmesi ile XULAS ulaştırma ikinci sırada yer aldı. Ayrıca EREGL, KARSN, SOKM ve ISDMR gibi BIST100 hisselerinde göreceli iyi performanslar dikkat çekti.

Teknik olarak bakıldığında endekse 10000 seviyelerinin altında gelen alımlarla başlayan yukarı yönlü tepki hareketi devam ediyor. Daha önceki tepki çabalarından farklı olarak daha uzun süreli bir toparlanma arayışında olan endeksin güne yataya yakın bir seyirle başlamasını beklerken yukarıda 10245-10355 seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak takip edilecek. Olası aşağı yönlü gevşemelerde ise 10040-9940-9835 seviyeleri destek olarak güncelliğini koruyor.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: MAVI, PGSUS, AKSEN, KAREL, AEFES.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!