Şeker Yatırım Hisse Tavsiye Listesi – (21.06.2024)

BIST100

Bayram tatili sonrası haftaya alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi bankacılık hisselerinin desteği ile gün boyu pozitif seyrini korurken günü %2,57 yükselişle 10.739,94 puandan tamamladı. Bankacılık Endeksi %3,62 değer kazancı ile pozitif ayrışırken, Sınai Endeks %2,35 yükseldi. Son dönemde yaşadığı düzeltme hareketini borsaya yönelik taslak vergi çalışmasının ertelendiği haberleri sonrası sonlandıran ve yükseliş trendine giren Endeks bayram tatili sonrası bu seyrini sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Londra’da gerçekleştirdiği yatırımcı ziyaretleri yanında 28 Haziran’da Türkiye’nin gri listeden çıkabileceği beklentileri BIST’te yükselişi destekliyor.

Global tarafta ise makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin açıklamaları takip edilirken ABD borsalarında teknoloji hisselerinde kayıplar görüldü, Avrupa borsaları ise günü yükselişlerle tamamladı. Veri tarafında yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurtdışında ise Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’den gelecek imalat PMI verileri izlenecek. Bu sabah ABD vadelileri ve Alman DAX vadelisi pozitif, Asya borsaları ise Japonya’nın beklentilerden yüksek gelen enflasyon verilerinin ardından satıcılı bir seyir izliyor. Yurt içinde VIOP30 endeksi akşam seansını %0,27 yükselişle tamamladı. Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını günün devamında ise bu seyrini devam ettirme çabası içerisinde olmasını bekliyoruz.

Hisseler İçin “AL/SAT-TUT” Tavsiyeleri

Kaynak: Şeker Yatırım Tavsiye Listesi

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!