Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (12.07.2024)

Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Perşembe günü %2,62 oranında artış ile 11024 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Böylelikle endeks hafta başından beri oluşan kayıplarını telafi etmiş ve Temmuz ayı başından beri takip edilen pozitif eğilimi korumuş oldu. Endeksin bu hareketine en çok BIMAS, AKBNK, SAHOL, GARAN, ISCTR hisseleri katkı sağladı. Buna paralel bir süredir dinlenme içinde olan XBANK bankacılık sektör endeksi günün en çok yükseleni olurken BIMAS sayesinde XTCRT ticaret sektör endeksi pozitif ayrışma yaşadı. Gün içerisinde ENERY, OTKAR, DOHOL, ZOREN, TUKAS hisseleri göreceli iyi performansları ile dikkat çeken diğer BIST100 hisseleri oldu.

Teknik olarak bakıldığında endekste hızlı toparlanma ile negatif sinyallerin tamamı kaybolurken gözler 11080 zirve seviyelerine çevrilmiş durumda. Bu seviyelerin aşılması durumunda önümüzdeki süreçte 11220-11350 seviyelerine doğru hareketin devam edebileceğini düşünüyoruz. Gelinen bu noktada satışların devreye girmesi halinde ise 10935-10850-10775 destek seviyelerine doğru baskı oluşabilir. Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: SAHOL, ZOREN, AKBNK, ENKAI, ULKER.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!