Enflasyondaki düşüşün belirginleşmesi ile TCMB’nin faiz indirimlerine işaret etmesi piyasaları destekleyecektir…
➢ Kısa vadeli beklentilerin gerçekleşmesi ile Temmuz ayında başladığı düzeltme sürecini Ağustos ayı başında Global piyasalarda yaşanan dalgalanma ile hızlandıran Borsa İstanbul, ayın geri kalanında dengelenme çabası içerisinde yatay bir seyir izledi. Ay sonunda gelen tepki alımları ile toparlanma çabasında olan BIST 100 Endeksi ayı %7,57 kayıp ile 9.833,22 puandan tamamladı. Sınai endeks ayı %7,93 düşüşle tamamlarken Bankacılık Endeksi’ndeki düşüş %6,01 ile daha sınırlı gerçekleşti.
➢ Temmuz ayının son çeyreğini ve Ağustos ayında bir düzeltme sürecinde geçiren Borsa İstanbul’un, Ağustos verisi ile belirginleşecek enflasyondaki yavaşlamanın sonraki aylarda TCMB’nin önemle vurguladığı aylık %1.5 seviyelerinin altına gerilemesi ile Ekim-Kasım gibi faiz indirimlerinin başlayabileceği ihtimalinin piyasada kaybolan momentumunun tekrar kazanılmasına yardımcı olmasını bekliyoruz. Global piyasada büyük merkez bankalarının faiz indirim sürecine girmiş olmaları ile artan risk iştahı ve başta Fitch olmak üzere kredi derecelendirme kuruluşlarında gelecek pozitif not değerlendirmelerinin de bu momentum artışını desteklemesini bekliyoruz.
➢ Bu beklentiler doğrultusunda makroekonomik görünümde dengelenmenin devam edeceği ve yabancı sermaye girişinin artacağına ilişkin beklentilerle düşüşlerin orta ve uzun vadeli alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.
➢ Bu değerlendirmeler ışığında BIST 100 Endeksi için 12 aylık 13.000 puan olan hedefimizi ve hedef değerimizin cari endekse göre %32 getiri potansiyeli taşıması nedeniyle AL önerimizi koruyoruz. MSCI Turkey endeksi 2024T 6.58x ve 1.07x F/K ve PD/DD oranları ile EM MSCI endeksine göre 50% ve 34% iskontolu işlem görmektedir.
➢ Bu ay KRDMD’yi model portföyümüzden çıkarıyoruz.
Piyasa Riskleri
➢ Demokratların aday değişikliği sonrası ABD seçimlerini Cumhuriyetçi aday eski başkan Trump’ın kazanmasının ABD politikalarında makas değişikliğine neden olması,
➢ Yurt içinde uygulanan dezenflasyon sürecine rağmen enflasyonda beklenen düşüşün gerçekleşmemesi,
➢ Yumuşak iniş beklentilerine rağmen özellikle majör ekonomilerde resesyon riskinin belirgin hale gelmesi ve faiz indirimlerinin hızlanarak oynaklığın artması,
➢ Başta İsrail-Filistin-İran ve Rusya-Ukrayna olmak üzere jeopolitik risklerin yükselmesi,
Model Portföy Önerileri
Rapor için tıklayın.
Kaynak: Şeker Yatırım Aylık Strateji Bülteni