Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (16.09.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın son işlem gününe 9.537 seviyesinden yatay bir başlangıç yapan BIST100 endeksi, günü %1,73 yükselişle 9.685 seviyesinden tamamladı. Toplam işlem hacmi ise 79,8 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse puan bazlı en yüksek katkıyı veren hisseler TUPRS, THYAO ve BIMAS olurken, en fazla negatif etki TCELL, YKBNK ve TAVHL’den geldi. Bankacılık endeksinde endekse paralel performans görülürken, holding endeksi %1 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran madencilik, en çok kaybettiren ise iletişim sektörü oldu. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa borsalarında pozitif kapanışlar görüldü.

Cuma günü yurt içinde açıklanan TCMB piyasa katılımcıları anketine göre, 2024 yılı Eylül ayı itibariyle yıl sonu TÜFE beklentisi %43,14 olurken, 2024 sonu büyüme beklentisi %3,20 düzeyinde oluştu. ABD’de açıklanan Michigan tüketici güven endeksi ise eylül ayında 1,1 puan artışla 69 seviyesinde gerçekleşti. Bugün küresel piyasalarda, Avro Bölgesinde dış ticaret dengesi açıklanırken, ABD’de New York FED sanayi endeksi verileri takip edilecek. Yurt içinde ise bütçe dengesi verisi açıklanacak.

Haftaya Avrupa ve ABD piyasalarının hafif alıcılı başlaması bekleniyor. İçerde ise yatay açılış görebiliriz. Endekste yükselişin devamında 9.800 ardından da 10.000 hedef seviyeler olarak izlenebilirken, olası düşüşlerde 9600-9500 destek bölgesi olarak takip edilebilir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!