Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (18.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi güne 9.612 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde alıcılı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 69,7 mlr TL işlem hacmiyle ve %1,89 yükselişle, 9.758 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 80 hissede yükseliş görülürken 18 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla pozitif katkı veren hisseler BIMAS, AKBNK ve KCHOL oldu. Bankacılık endeksinde %1,92 yükseliş görülürken, sanayi endeksinde %0,73’lük pozitif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki pozitif seyire karşın ons altın günü negatif tamamlarken, ABD piyasaları günü yatay tamamladı. Avrupa piyasalarında ise pozitif bir seyir hakimdi.

Dün yurt içinde TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında konut satışları yıllık %9,9 artarak 134.155 adet olarak gerçekleşti. Yurt dışı piyasalar tarafında ise ABD’de açıklanan sanayi üretimi verisi beklentilerin üstünde gerçekleşerek aylık %0,8 artış gösterirken, kapasite kullanımı oranı da beklentilerin hafif üstünde gelerek %78 olarak açıklandı. Almanya’da açıklanan Zew beklenti endeksi ise beklentilerin oldukça altında geldi. Bugün ise veri akışı adına İngiltere ve Avro Bölgesi’nde açıklanacak enflasyon verileri izlenirken, ABD’de gerçekleştirilecek olan FED Faiz Kararı Toplantısı’nın sonucu yakından takip edilecek.

Bugüne hem Avrupa piyasalarının yatay, ABD piyasalarının alıcılı başlamasını bekliyoruz. BIST100 Endeksinin ise güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerin devamında 9.800 seviyesi aşılırsa 10.000 seviyesi endeksin hedef seviyesi olarak izlenmelidir. Gün içerisinde yaşanılabilecek düşüşlerde ise 9.600”- 9.500 aralığı endeksin destek bölgesi olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!