Tacirler Yatırım Günlük Hisse Önerileri – (20.09.2024)

Güne Başlarken

ABD borsalarında dün Fed sonrası %1,3 – %2,5 arası yükselişlerle zirveler tazelenirken, vadeliler bu sabah yatay. Avrupa’da da benzer görünüm var, Asya borsaları ise genel olarak alıcılı. Borsa İstanbul’da dün TCMB faiz kararı ardından %3 üzerinde kazanımlar sağlayan bankacılık endeksi öncülüğünde pozitif görünüm devam etti. PPK kararının detaylarını bültenin devamında görebilirsiniz.

BIST 100 endeksi, dün %2 yükselişle Temmuz’da görülen zirve (11.252) sonrası genel olarak altında kaldığı 22 günlük hareketli ortalamasını aşarak 10 bin puana dayandı. BIST’te pozitif seyrin devamını bekliyoruz. Kısa vadeli ana direnç bölgesi olarak belirlediğimiz 10.200 – 10.500 bandı (dolar bazında 300$ ve üzeri) mevcut momentumla kısa vadeli hedef konumunda takip edilebilir. Günün ajandası sakin.

İçeride Eylül ayı tüketici güveni takip edilecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri 2020 Şubat ayından (pandeminde) bu yana en düşük seviye olan 255 baz puandan güne başlıyor. 250 baz puan altında Türkiye ile ilgili risk algısındaki iyileşmenin daha görünür olacağını, bunun da ilk etapta XBANK Bankacılık endeksini destekleyeceğini düşünüyoruz.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!