Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (20.09.2024)

Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Perşembe günü %2,06 oranında artış kaydederek 9975 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks 12 Eylül tarihinde başlattığı tepki yükselişini sürdürmüş oldu. Gün içerisinde özellikle AKBNK, THYAO, TUPRS, KCHOL ve SAHOL hisselerinin endeksi yukarı taşıdığını gördük. Diğer taraftan bir gün önce güçlü performans göstererek endekse katkı sağlayan BIMAS ve MGROS hisseleri dün negatif ayrıştı. Bununla birlikte alt sektör endeksleri içinde XBANK bankacılık ve XGMYO gayrimenkul sektör endeksleri en çok yükselenler olarak öne çıktı. Bununla birlikte AKBNK, ISCTR ve EKGYO, TRGYO, ZRGYO hisselerinin performansları ön plandaydı. Diğer BIST100 hisseleri arasında REEDR, PETKM, BERA hisselerindeki göreceli iyi performanslar dikkat çekti. İlk 5 aracı kuruma göre THYAO, BIMAS, KCHOL, AKBNK, TUPRS hisselerine yüksek fon girişi ayrıca dikkat çekti.

Teknik olarak endekste 9700-9800 direnç bölgesinin aşılması ile görünümün iyileşmeye başladığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte gözler 10055-10180 direnç seviyelerine çevrilmiş durumda. Bu direnç seviyelerinin aşılması durumunda endekste yeni bir yükseliş trendinden bahsetmemiz mümkün olacak. Aksi takdirde önümüzdeki dönemde yatay ve dalgalı seyir söz konusu olabilir. Aşağıda ise 9900-9800-9720 seviyeler destek konumuna gelmiş durumda. Endeksin güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: KCHOL, GESAN, TUPRS, ASELS, PGSUS.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!