Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (20.09.2024)

Piyasalara Bakış

Güne alıcılı başlayan BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre %2,06 değer kazanarak 9.976 seviyesinden günü tamamladı. Endekse dahil 95 hisse değer kazanırken, 5 hisse ise değer kaybetti. Bankacılık endeksi %3,08 ve sanayi endeksi %1,83 artış gösterdi. Toplam işlem hacmi ise 84, 6 mlr TL olarak gerçekleşti. Küresel piyasalar tarafında, Avrupa ve ABD borsaları günü alıcılı görünümle tamamladı.

TCMB, PPK toplantısında bir haftalık repo faiz oranını beklentilere paralel, %50 seviyesinde sabit bıraktı. İngiltere Merkez Bankası’da faiz kararında değişime gitmeyerek %5 seviyesinde tutmaya devam etti. ABD’de takip edilen cari denge beklentileri karşılayamazken, haftalık işsizlik maaşı başvuruları 219 bin olarak açıklandı. Bugünün veri gündeminde, Japonya Merkez Bankası’nın faiz kararı toplantısı ve yıllık enflasyon, avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi yer alıyor. Yurt içinde ise tüketici güven endeksi takip edilecek.

Risk iştahı yüksek olan Avrupa ve ABD piyasalarının güne alıcılı başlamasını bekliyoruz. Borsa İstanbul’da ise kritik seviye olarak gördüğümüz 10.000 eşiğine dayanan endekste yükselişlerin devamında 10.300 – 10.500 aralığı hedef seviyeleri olarak yer alırken, olası satışlara karşı temkinli olunmalı ve 9.800 – 9.600 aralığı destek seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!