Tacirler Yatırım Haftalık Hisse Önerileri – (23-27 Eylül 2024)

Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

Küresel piyasalarda Cuma günü etkili olan satışlara karşın yeni hafta moralli başlıyor. Çin’de 14 gün vadeli ters repo faiz oranının 10 baz puan gevşetilmesi (%1,95’ten %1,85’e) sonrasında Asya borsaları alıcılı. ABD ve Avrupa vadeli endeks kontratları da haftaya pozitif bölgede başlıyor. Cuma günü 10 bin’i test edip, günü 9.900’den kapatan BIST 100 endeksinde bugün bir kez daha 10 bin civarına yönelim görebiliriz. Fakat, endekste kalıcı rahatlama için 10.200 – 10.500 direnç bölgesinin artan hacim ve para girişi ile aşılması, temel açıdan da büyüme dinamiklerinde ve şirket finansallarında iyileşme beklentilerinin güçlenmesi gerekiyor.

Günün ajandasında Avrupa ve ABD’de açıklanacak PMI verileri öne çıkıyor. İmalat PMI verilerinin genel olarak 50 eşik seviyesi altında kalması, ancak artan bir eğilim sergilemesi; hizmet PMI verilerinin ise 50 eşik seviyesi üzerinde devam etmesi bekleniyor. Bu görünüm ekonomilerde yumuşak iniş senaryolarını da destekleyecektir. Haftanın devamında ise, ABD’de büyüme ve çekirdek PCE verileri gibi kritik veriler açıklanacak. Özellikle PCE tarafında beklentileri aşan veriler, Fed’in geçtiğimiz hafta 50 baz puan faiz indirim kararının sorgulanmasını sağlayabilir. Diğer yandan beklenti altı veriler ise Kasım toplantısında ikinci kez 50 baz puan faiz indirim beklentilerini güçlendirir ve piyasalara moral kazandırır.

Kaynak: Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Analiz Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!