Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (23.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi haftanın son işlem gününe 9.985 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde dalgalı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 76,5 mlr TL işlem hacmiyle ve %0,76 düşüşle, 9.900 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 37 hissede yükseliş görülürken 59 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki eden hisseler BIMAS, AKBNK ve TUPRS oldu. Bankacılık endeksinde %0,38 düşüş görülürken, sanayi endeksinde %0,22’lik negatif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki yatay seyire karşın ons altın günü pozitif tamamlarken, ABD piyasaları ise günü Dow Jones endeksi hariç negatif tamamladı. Avrupa piyasalarında da negatif bir seyir hakimdi.

Cuma günü yurt içinde TÜİK ve TCMB işbirliği ile açıklanan verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi 2024 Eylül ayında bir önceki aya göre %2,4 oranında artarak 78,2 oldu. Yurt dışı piyasalar tarafında ise Japonya Merkez Bankası (BOJ) kısa vadeli faiz oranını beklentilere paralel olarak %0,25’te sabit bıraktı. Avro Bölgesi’nde ise tüketici güven endeksi beklentilerin üzerinde gelerek -12,9 olarak açıklandı. Bugün ise veri akışı adına ABD, Avro Bölgesi ve Almanya’da açıklanacak olan PMI imalat ile PMI imalat dışı verileri takip edilecek.

Bugüne Avrupa ve ABD piyasalarının alıcılı, BIST100 Endeksinin ise yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerde 10.000 seviyesinin aşılması halinde 10.150 seviyesi endeksin hedef seviyesi olarak takip edilmelidir. Gerilemelerde ise 9.800-9.700 bölgesi endeksin destek aralığı olarak izlenmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!