Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (27.09.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi güne 9.953 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde dalgalı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 88,4 mlr TL işlem hacmiyle ve %0,62 düşüşle, 9.829 seviyesinden gerçekleşti. Endekste yer alan 36 hissede yükseliş görülürken 60 hisse günü negatif tamamladı. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki eden hisseler BIMAS, ASELS ve AKBNK oldu. Bankacılık endeksinde %0,70 düşüş görülürken, sanayi endeksinde %0,13’lük negatif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki yatay seyire karşın ons altın günü pozitif tamamlarken, ABD piyasaları günü alıcılı tamamladı. Avrupa piyasalarında da pozitif bir seyir hakimdi.

Dün yurt içinde veri akışı adına sakin bir gün tamamlandı. Yurt dışı piyasalar tarafında ise ABD’de açıklanan büyüme verisi beklentilerin üzerinde gelerek %3,0 olarak açıklandı. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin hafif altında gelerek 218 bin olarak açıklandı. Bugün ise veri akışı adına yurt içinde ekonomik güven endeksi ile dış ticaret dengesi verileri izlenecek. Yurt dışı piyasalar tarafında ise Avro Bölgesi’nde tüketici ve ekonomik güven endeksi verileri izlenirken, ABD’de kişisel gelirler ve harcamalar ile Michigan tüketici güveni endeksi verileri takip edilecek.

Bugüne hem Avrupa ve ABD piyasalarının hem de BIST100 Endeksinin yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste gerilemelerde 9.800 seviyesi aşağı yönlü kırılmadığı sürece 10.000 seviyesi endeksin hedef seviyesi olarak izlenmelidir. Gerilemelerde 9.800 seviyesi aşağı yönlü kırılır ise 9.600 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!