Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (2.10.2024)

Endeksin güne hafif satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

Jeopolitik risklerdeki artış ve olumsuz ekonomik verilere bağlı BIST100 endeksi Salı günü %3,25 oranında azalış kaydederek 9351 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununa birlikte endeks 5 Nisan tarihinden beri en düşük seviyede kapanış gerçekleştirmiş oldu. Endeks performansı içinde özellikle AKBNK, YKBNK, THYAO, BIMAS, ISCTR hisseleri puan bazlı negatif etkileri ile öne çıktı. Diğer BIST100 hisseleri arasında ALFAS ve ENKAI hisselerinde göreceli iyi performanslar dikkat çekti. İlk 5 aracı kuruma göre para girişi incelendiğinde GARAN, TUPRS, MGROS, EKGYO, SAHOL ve PGSUS hisselerine yüksek fon girişi olduğu görüldü.

Teknik olarak endekste uzun vadeli trend göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın aşağı yönlü geçilmiş durumda.

Bununla birlikte teknik göstergeler aşağı yönlü risklerin devam ettiğini bizlere işaret ediyor. Mevcut görünüm içinde endeksin güne hafifi satıcılı bir şekilde başlamasını beklerken aşağıda 9240-9080-8940 seviyeleri destek olarak takip edilecek. Olumsuz fiyatlamanın aşırıya kaçmasına karşı oluşabilecek tepki yükselişinde ise 9410-9520-9680 direnç seviyeleri sırası ile test edilebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: GARAN, KCHOL, ENERY, ENKAI, EREGL.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!