Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (3.10.2024)

Endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

Jeopolitik risklerdeki artış ve ekonomik verilerdeki zayıflama işaretleri ile BIST100 endeksi Çarşamba günü %3,62 oranında azalış kaydederek 9013 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununa birlikte endeks 5 Nisan tarihinden beri en düşük seviyelerdeki seyrine devam etmiş oldu. Endeks performansı içinde özellikle AKBNK, SAHOL, YKBNK, ISCTR, KCHOL hisseleri puan bazlı negatif etkileri ile öne çıktı. BIST100 hisseleri içinde 94 hisse düşüş kaydederken sadece 6 hisse günü pozitif tamamladı. İlk 5 aracı kuruma göre para girişi incelendiğinde TUPRS, THYAO, SURGY, ULKER ve SDTTR hisselerine yüksek fon girişi olduğu görüldü.

Teknik olarak endekste uzun vadeli trend göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın altında satış baskısının güçlendiği söylenebilir. Bununla birlikte teknik göstergeler aşağı yönlü risklerin devam ettiğini bizlere işaret ediyor. Mevcut görünüm içinde endeksin güne yataya yakın hafifi satıcılı bir şekilde başlamasını beklerken aşağıda 8935-8750 seviyeleri destek olarak takip edilecek. Endekste tepki yükselişinde ise 9080-9200-9250 direnç seviyeleri sırası ile test edilebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: MHRGY, AHGAZ, KOZAL, ENERY, MPARK.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!