Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (4.10.2024)

Endeksin güne hafif pozitif bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Perşembe günü %1,27 oranında azalış kaydederek 8898 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununa birlikte endeks jeopolitik risklerdeki artış ve ekonomik verilerin beklentileri karşılamaması nedeni ile Mart ayından beri en düşük seviyelere gerilemiş oldu. Endeks performansı içinde özellikle ISCTR, AKBNK, TCELL, TUPRS, YKBNK hisseleri puan bazlı negatif etkileri ile öne çıktı. Alt sektör endeksleri içinde XMADN madencilik, XILTM iletişim, XBANK bankacılık en çok düşenler olarak kaydedildi. Diğer taraftan XSGRT sigortacılık ve XUTEK teknoloji sektör endeksleri pozitif ayrıştı. Bununla beraber BIST100 hisseleri arasında TURSG, ASELS, ARDYZ, OYAKC, SDTTR hisselerinde göreceli iyi performanslar dikkat çekti. İlk 5 aracı kuruma göre para girişi incelendiğinde BIMAS, ASELS, TSKB, SASA ve PGSUS hisselerine yüksek fon girişi olduğu görüldü.

Teknik olarak endekste uzun vadeli trend göstergesi olan 200 günlük hareketli ortalamanın altında satış baskısının güçlü kalmaya devam ettiği söylenebilir. Bununla birlikte teknik göstergeler aşağı yönlü risklerin devam ettiğini bizlere işaret ediyor. Mevcut görünüm içinde endeksin tepki alımları ile güne hafif pozitif bir şekilde başlamasını beklerken aşağıda 8850-8750-8630 seviyeleri destek olarak takip edilecek. Yukarı yönlü olası toparlanma çabalarında ise 8940-9080-9190 direnç seviyeleri sırası ile test edilebilir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: AHGAZ, ENERY, BIMAS, ASELS. 

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!