Anadolu Yatırım Günlük Hisse Önerileri – (4.10.2024)

BIST100 Endeksi

BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde 8869-9159 bandında hareket etti. Endeks günü %1,27 değer kaybı ile 8898,23 puandan tamamladı. İşlem hacmi 82,7 milyar TL olarak gerçekleşti. Dünkü işlemlerde sınai endeksi %0,95 bankacılık endeksi %2,86 değer kaybetti. BIMAS, ASELS, SASA endeksi desteklerken, ISCTR, AKBNK, TCELL endeksi puan bazlı en çok baskılayan hisseler arasında yer aldı. Sert satış baskısının takip edildiği bankacılık endeksinde son iki aylık işlemlerde önemli bir destek seviyesi olan 12800 aşağı yönde geçildi. Geri çekilmelerde son beş ayın en düşük seviyelerinin takip edildiği bankacılık endeksinde 12800 ve üzerinde tutunmalar ile 13000 ve 13500 dirençleri hedefe girebilir. Aşağı yönlü hareketin devam etmesi halinde ise 12150 ve 11750 destekleri takip edilebilir.

Jeopolitik riskler ile sert satış baskısının üçüncü işlem gününe taşındığı BİST 100 endeksinde dünkü geri çekilmelerde 9000 seviyesi aşağı yönde geçildi. Bu seviyede kuvvetlenen satış baskısı ile 8850 ara desteği yakınlarına kadar devam etti. Endekste bir önceki ay oluşan tepe noktasının (10108) 3 Eylül’de takip edilen tepe seviyesi 10159’un aşağısında kalması, teknik açısından olumsuz değerlendirilebilir. Son iki aylık alçalan kanal desteğinin 8950’de bulunduğu endekste bu seviye ve üzerinde kapanışlar alınması görünümde iyileşmeler için önem arz etmektedir. Bu seviye üzerinde 9000 ve 9200 dirençleri izlenebilir. Aşağı yönlü hareketin devam etmesi halinde ise 8800 ve 8700 seviyeleri takip edilebilir. Bu bölge altında ise orta vadeli destek olarak 8500 desteği izlenebilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD günlük bazda sıfır çizgisi altında ve “SAT” konumunda bulunmaktadır. Kısa vadeli teknik göstergelerden RSI’da ise aşırı satım bölgesinde negatif seyretmektedir. Endekste dünkü işlemler dolar bazlı 2,59- 2,68 cent aralığında ve kapanış 2,59 centten gerçekleşti. Olası geri çekilmelerde 2,55-2,50 cent destek bölgesi takip edilebilir. Yukarı yönde ise 2,6 5ve 2,70 cent dirençleri izlenebilir.

Küresel piyasalarda odak ABD tarım dışı istihdam verisinde bulunuyor…

Dün yurt içinde gözler enflasyon rakamlarında bulunuyordu. TÜİK verilerine göre tüketici enflasyonu, aylık %2,97 ile beklentilerin üzerinde artarken, yıllık bazda %51,97’den %49,38’ye geriledi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, aylık enflasyonun ana eğiliminin, belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi ve enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsamasına bir miktar mesafe olduğunu, bu nedenle, para politikasında sıkılığı korumaya devam edileceğini ifade etti. Beklentiler üzerinde gelen enflasyon verileri sonrası yabancı kurumların TCMB faiz indirimine ilişkin beklentilerinde ve yıl sonu enflasyon tahminlerinde revizyona gidildi. JP Morgan ilk indirimin Kasım’dan Ocak ayına ötelerken, Morgan Stanley Kasım’da Türkiye’de faiz indirimi ihtimali zayıf gördüğünü belirtti. Morgan Stanley, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini % 42,4’ten %43,5’e yükseltirken, 2025 sonu enflasyon beklentisini %25,2 olarak korudu. UBS, Eylül ayı enflasyon verilerinin ardından TCMB’nin Kasım’da faiz indirime başlama ihtimalinin devam ettiğini ancak gevşemeye daha geç başlama riskinin bir miktar arttığını belirtti. BBVA paylaştığı raporda ilk indirim beklentisini Aralık ayına ötelediğini bildirdi. Barclays ise indirimin sonraki aylara ötelenebileceğine dikkat çekti.

Bu hafta takip edilen ABD verilerinde istihdam piyasasının sıkı kaldığına ilişkin mesajlar takip edilmesinin ardından bugün gözler tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Bugün TSİ 15:30’da açıklanacak ABD TDİ verisinde beklentilerin altında bir veri seti, küresel risk iştahını artırabilir. Bu sabah CME Group tarafından hazırlanan Fed Watch Tool’a göre Kasım ayında Fed’in 25 baz puan faiz indirimi ihtimali %67,4, 50 baz puanlık faiz indirimi ise %32,6 ihtimali ile fiyatlanıyor. Bu sabah ABD vadelilerinde yön karışık seyretmektedir. Yeni Japonya Başbakanı Şigeru İşiba kabineye yeni bir teşvik paketi hazırlama talimatı verdiğinin açıklanmasının ardından Asya borsalarında bu sabah tatil nedeniyle piyasaların kapalı olduğu Çin hariç alıcılı seyir hakim. Kritik istihdam verisi öncesinde dolar endeksi (DXY) bu sabah 101,88 ile yatay yönde hareket etmektedir. ABD 2 yıllık tahvil getirileri %3,71 ile 10 yıllık tahvil getirileri ise %3,84 ile negatif yönde hareket ediyorlar. Ons altında dünkü işlemlerde geri çekilmeler takip edildi. Ons altın bu sabah 2667 dolarda pozitif yönde hareket ediyor. Ortadoğu’da yaşanan gerilimin tırmanması ile dün yükselişin desteklendiği brent petrol ise varil başına 77,32 dolar ile hafif satıcılı yönde bulunmaktadır. Bugün ABD’de tarım dışı istihdamla birlikte ortalama saatlik kazançlar ve işsizlik oranı izlenecek. Yurt içinde ise TCMB tarafından yayımlanan Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu ve Reel efektif döviz kuru takip edilecek. BİST 100 endeksinde bugünkü işlemlere hafif artı yönde başlanmasını beklemekteyiz. Endekste 9000 kritik eşiğinin üzerinde yükselişin 9250 ve 9400 dirençlerine kadar devam etmesi beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlerdeyse 8800 ve 8700 destekleri takip edilebilir. Bu bölgenin altında ise orta vadeli destek olarak satış baskısının 8500’e kadar devam etmesi beklenebilir.

Teknik Takip Listesi

Kaynak: Anadolu Yatırım Teknik Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!