Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (16.10.2024)

Endeksin güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz…

BIST100 endeksi Salı günü %1,85 oranında yükseliş kaydederek 8860 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks yukarı yönlü önemli bir tepki hareketi gerçekleştirmiş oldu. BIST100 hisseleri arasında THYAO, KCHOL, YKBNK ve TCELL endekse sağladıkları pozitif katkı bakımından öne çıktı. Alt sektör endeksleri arasında XULAS ulaştırma en çok yükselen olarak öne çıkarken, XSGRT sigortacılık sektör endeksi piyasa genelinden negatif ayrışma kaydetti. Diğer BIST100 hisseleri arasında ise REEDR, AGROT, TMSN gün içinde gösterdikleri göreceli iyi performanslar ile dikkat çekti. İlk 5 aracı kurum verilerine göre THYAO, PGSUS, YKBNK, KCHOL, EKGYO sırası ile en çok para giriş olan hisseler olarak beliriyor.

Teknik olarak baktığımızda, endeksin tekrar 8850 seviyesi üzerinde günlük kapanış gerçekleşmesinin olumlu bir gelişme olarak yorumluyoruz. Bununla birlikte mevcut hareket hala tepki düzeyinde bulunuyor. Endeksin bu yükselişe bağlı yeni güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklerken, yukarıda 8935-9000-9100 direnç seviyeleri yükselişin devamı karşısında engel konumunda bulunuyor. Aşağıda ise dün alımların geldiği 8750-8680 seviyeleri destek olarak önemini koruyor olacak.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: TTKOM, TSKB, KRDMD, PGSUS, KCHOL.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!