Vakıf Yatırım Hisse Takip Listesi – (18.10.2024)

Piyasalara Bakış

Güne 8.949 seviyesinden hafif satıcılı başlayan BIST 100 endeksi, günün genelinde alıcılı seyir izledi ve kapanışını %0,52 artışla 9.002 seviyesinden gerçekleştirdi. Toplam işlem hacmi 80,1 mlr TL olarak kaydedildi. Endekse dahil 74 hisse değer kazanırken, 25 hisse ise değer kaybetti. En çok işlem gören hisseler THYAO, ISCTR ve EREGL olurken, endekse puan bazlı en fazla katkı sağlayanlar FROTO, THYAO ve SISE oldu. Ayrıca bankacılık endeksi %1,36 gerilerken, sanayi endeksi %1,42 primlendi. Küresel piyasalar tarafında ise ABD ve Avrupa piyasalarında karışık kapanışlar görüldü.

Dün gerçekleşen TCMB politika faiz kararı toplantısında beklentilere paralel olarak, bir hafta vadeli repo faiz oranı %50 seviyesinde sabit tutuldu. Yurt içinde takip edilen bir diğer veri konut satışları, Eylül ayında yıllık bazda %37,3 artarak 140.919 adet olarak gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası faiz oranını beklentilere paralel 25 bp indirerek %3,25 seviyesine çekti. Diğer taraftan, Avro Bölgesi’nde yıllık TÜFE artışı %1,7 (Önceki: %2,2) olarak açıklanırken, ABD’de kapasite kullanım oranı %77,5 oldu, sanayi üretim endeksi ise %0,3 gerileme gösterdi. Bugün ABD’de konut başlangıçları ve inşaat izinleri takip edilecek, yurt içinde ise önemli veri akışı bulunmuyor.

Endeksin bugüne yatay başlamasını bekliyoruz. Yükselişlerde endeks 9.000 seviyesinin üstünde tutunabilirse 9.200-9.300 bölgesi endeksin hedef seviyeleri olarak izlenmelidir. Gerilemelerde ise 8.850 seviyesi endeksin destek seviyesi olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!