Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (21.10.2024)

Endeks direnç seviyelerden gelen satışlarla geri çekildi

Jeopolitik riskler fiyatlamaları gölgelemeye devam ediyor

ABD’de seçimlere 2 hafta kalırken yapılan anketlerde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın tekrar öne geçtiği görülüyor. İki aday için farklı piyasa senaryoları tartışılırken, seçimler öncesinde oynaklığın biraz daha artabileceği tartışılıyor.

Diğer taraftan İsrail’in İran’a büyük bir saldırı düzenleyeceğine yönelik spekülatif haberler, jeopolitik risk algısının artmasına ve bunun fiyatlamalara yansımasına neden oluyor. Son yapılan yorumlarda, olası saldırının askeri tesislerle sınırlı kalmamasının sürpriz etki yaratacağı belirtiliyor.

Enflasyonla mücadele devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladığını ve önümüzdeki süreçte işsizliği azaltacak, istihdamı artıracak destekleyici politikalara devam edeceklerini söyledi.

Fitch Ratings tarafından yayımlanan son raporda, yapılan düzenlemeler ve yüksek faiz oranlarının Türk bankalarının kar marjlarını sıkıştırmaya devam ettiğini belirtti.

Piyasalar

ABD endeksleri Cuma günü pozitif kapanışlar gerçekleştirdi. ABD vadelileri bugün sabah karışık bir görünüm sunarken, Asya endekslerinde de durum aynı. Bu duruma paralel küresel piyanlarda yatırımcıların daha dengeli bir fiyatlama içinde olduğu söylenebilir. Yurt içinde ise kur 34,28 seviyesinde hareket ederken; 5 yıllık CDS ülke risk primi 268,48 seviyesinde bulunuyor.

Teknik olarak

BIST100 endeksi Cuma günü %2,32 oranında düşüş kaydederek 8794 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks hafta içindeki sınırlı kazanımlarının hepsini geri vermiş oldu. Cuma günü özellikle AKBNK, SAHOL, YKBNK, ISCTR ve THYAO hisselerinde gerçekleşen geri çekilmeler endeksi olumsuz etkilerken; ASELS, ENKAI, MPARK, ARCLK tarafında sınırlı kazanımlar endekse katkı sağlamakta yetersiz kaldı. Özellikle AKBNK ve SAHOL tarafında hafta genelinde hissedilen satış baskısı dikkat çekti. Diğer BIST100 hisseleri arasında ise FROTO, EGEEN, CLEBI, MPARK satış baskısının güçlü bir şekilde hissedildiği Cuma günü gösterdikleri göreceli iyi performanslar ile dikkat çekti. İlk 5 aracı kurum verilerine göre FROTO, ISCTR, ASELS, PGSUS, TSKB sırası ile en çok para girişi olan hisseler olarak sıralandı.

Teknik olarak geçtiğimiz hafta direnç seviyelerin aşılamaması ile satışlar devreye girerken; endeks son dört haftayı düşüşle tamamlamış oldu. Bununla birlikte gözler tekrar 8780-8680 destek seviyelerine çevrilmiş durumda. Bu destek seviyelerin aşağı yönlü geçilmesi halinde 8500 seviyelerine doğru baskı devam edebilir. Fakat destek seviyelerden yeni alımların devreye girmesi durumunda yukarı yönlü yeni bir toparlanma süreci başlayabilir. Yukarıda ise 8860-8905-8950 seviyeleri direnç olarak izlenecektir. Bu görünüm içinde endeksin güne yatay bir seyirle başlamasını bekliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ASELS, ARCLK, ZOREN, ENKAI, FROTO.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!