Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (22.10.2024)

Endekste zayıf seyir devam ediyor

BIST100 endeksi Pazartesi günü %1,58 oranında düşüş kaydederek 8654 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks geçtiğimiz günlerde alımların geldiği 8680 desteği altında ve Şubat ayından beri en düşük seviyede kapanış gerçekleştirmiş oldu. Özellikle BIST100 hisseleri içinde BIMAS, AKBNK, SAHOL, ISCTR ve KCHOL hisselerinde gerçekleşen geri çekilmeler endeksi olumsuz etkilerken; XBANK bankacılık sektör endeksi en çok düşenler arasında yer aldı. Diğer taraftan THYOA ve PGSUS hisselerindeki yükselişe bağlı XULAS ulaştırma ve TCELL tarafında güçlü duruş nedeni ile XILTM iletişim pozitif ayrışma gösterdi. Diğer BIST100 hisseleri arasında ise YEOTK, AGROT, MIATK, GOLTS ve TMSN satış baskısının güçlü bir şekilde hissedildiği ortamda göreceli iyi performansları ile dikkat çekti. İlk 5 aracı kurum verilerine göre THYAO, EREGL, TUPRS, TSKB, YEOTK sırası ile en çok para girişi olan hisseler olarak sıralandı.

Teknik olarak endekste zayıf görünümle devam ediyor. Yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanıldığı ve destek seviyelerden gelen alımların sınırlı kaldığı görülüyor. Ayrıca dolar bazlı grafikte 255$ destek seviyesi altında olmakla birlikte 244$(8355) seviyesi diğer ana destek olarak karşımıza çıkıyor. Aşağı yönlü riskler içinde endeksin güne yataya yakın hafif negatif bir başlangıç yapmasını beklerken aşağıda 8600-8535-8450 seviyeleri destek konumunda olacak. Yukarı yönlü tepkilerin kalıcı olabilmesi içinde 8770-8860-8950 direnç seviyelerinin sırası ile aşılması gerekiyor.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: FROTO, TCELL PGSUS, BRSAN, YEOTK.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!