Global Menkul Günlük Hisse Önerileri – (23.10.2024)

Endeks yukarı yönlü tepki arayışında

BIST100 endeksi Salı günü %2,13 oranında yükseliş kaydederek 8839 seviyesi civarında kapanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte endeks bir kez daha 8680 destek bölgesinden gelen alımlarla yukarı yönlü tepki yükselişi kaydetmiş oldu. Özellikle BIST100 hisseleri içinde BIMAS, AKBNK, THYAO, SAHOL ve TCELL endekse güçlü katkı sağlayan hisseler oldu. Alt sektör endeksleri arasında XINSA inşaat ENKAI ve GESAN hisselerindeki yükselişe bağlı en çok yükselen olarak kaydedildi. ANSGR ve TURSG hisselerinin iyi performansları ile XSGRT sigortacılık öne çıkan diğer bir sektör endeksi oldu. Ayrıca XELKT elektrik sektör endeksi enerji hisselerinin genelinde yaşanan yükselişle pozitif ayrışma gösterdi. Diğer BIST100 hisseleri arasında ise BTCIM, FROTO, EUPWR, GESAN ve CWENE göreceli iyi performansları ile dikkat çekti. İlk 5 aracı kurum verilerine göre BIMAS, ISCTR, FROTO, SAHOL, AEFES sırası ile en çok para girişi olan hisseler olarak sıralandı.

Teknik olarak endekste zayıf görünüme rağmen 8680 bölgesinden ikinci kez yükseliş kaydedilmesini olumlu buluyoruz. Bu tepki yükselişinin devam etmesi durumunda 8890-8975-9025 direnç seviyeleri hedef konumunda olacak. Bu hareketin kalıcı olabilmesi için direnç seviyelerinin sırası ile aşılması gerekiyor. Aşağıda ise 8790-8740-8680 seviyeleri olası geri çekilmelerde destek olarak izlenecek. Endeksin dün gerçekleştirdiği yükseliş ardından bugüne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: KOZAA, ENKAI, GESAN, ANSGR, BIMAS.

Günlük Hisse Önerileri

Kaynak: Global Menkul

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!