Aksa Enerji Hisse Önerisi / İnfo Yatırım – (25.03.2022)

Hisse Öneri AL

Hedef Fiyat (TL) 20
Hedef Getiri 50%
Hisse Fiyatı (TL) 13,30

Afrika’dan Asya’ya Artan Akım

AKSEN’i 20 TL Hedef Fiyat ve %50 getiri potansiyeliyle hisse önerilerimize ekliyoruz. Değerlememizde eşit ağırlıklı olarak indirgenmiş nakit akımı analizi (%22 risksiz getiri oranı, %4 risk primi, %23 AOSM) ile benzer şirket çarpanları karşılaştırmasını kullandık. Değerlememizin detayları Sayfa 3-4’tedir.

Global oyuncu olma yolunda Afrika’dan sonra Asya’ya yatırım. 2015 yılında Gana ile yapılan anlaşma ile yurt dışında ilk adımını atmıştır. 2021 yılsonu itibariyle Afrika’da; Gana, Madagaskar ve Mali ile birlikte 496 MW’lık aktif kurulu gücü vardır, 2021’de Kongo ile yapılan anlaşma çerçevesinde 50 MW işletme hakkının 25 MW’lık kısmını 2022 yılında devreye alması bekleniyor. Şirket 2021 cirosunun %12,5’ini Afrika santrallerinden elde ederken FAVÖK’ün %54’ünü bu kıtadan elde etti.

Toplam elektrik üretim kapasitesinde %38’lik artışla büyük yatırımı Özbekistan’da yapıyor. Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e 2 ve Buhara’ya 1 adet olmak üzere toplamda 740 MW kapasiteli 3 santrali 2022 yılı ilk çeyreğinde devreye alıyor. Böylece 2022 yılında Afrika’da 521 MW ve Asya’da 740 MW olmak üzere yurtdışında toplam 1261 MW kurulu güce ulaşmaktadır. Afrika’daki ülkelerde farklı vadelerde olduğu gibi Özbekistan’da da devletin 25 yıllığına dövize endeksli alım taahhüdü bulunmaktadır. 2022 yılı için Özbekistan yatırımından yaklaşık 70 Milyon Dolar FAVÖK beklentimiz bulunmaktadır.

Enerji fiyatları artıyor. Küresel stagflasyon beklentileri ve Rusya – Ukrayna gerginliğinin de artarak devam ettiği ortamda enerji talebi düşmüş olsa da Rusya’nın doğalgaz ve petrol arzındaki ağırlığı sebebiyle fiyatları artıyor. Şirketin yurt dışı santrallerindeki doğalgaz ve akaryakıt teminini anlaşma yapılan ülkeler sağladığı için artan fiyatlardan olumsuz etkilenmemektedir.

Brüt karlılık artıyor. Yurt içinde piyasa takas fiyatlarının 2021 yılı ortalamasının yaklaşık 3 katına çıkması ile birlikte şirketin yurt içindeki santrallerindeki enerjinin büyük kısmını spot fiyattan satıyor olması nedeniyle cironun yüksek oranda artırmasını bekliyoruz. Toplam 1470 MW olan yurtiçi kapasitesinin 1047 MW kapasitesine sahip doğalgaz santralleri doğalgaz fiyatlarındaki artış elektrik satış fiyatına yansıtılmakta olup brüt karlılığa da artırmaktadır. 270 MW kapasiteli Bolu Göynük santralinin kömür ihtiyacını şirket kendi sahasından çıkardığı için kömür fiyat artışından da 2022 yılı boyunca etkilenmemektedir. 153 MW kapasiteli Kıbrıs akaryakıt santralinin ise döviz bazlı fiyat garantisi olduğundan fiyat değişimleri olumsuz etkilememektedir.

Global benzerlerine göre cazip çarpanlar. 2022 yılında beklediğimiz 4.2x FD/FAVÖK ve 4,6x F/K oranları benzer şirketlerin sırasıyla 6.6x ve 10.3x çarpanlarına kıyasla iskontolu işlem görmektedir.

Yurt dışında yaşanabilecek tahsilat sorunları ve elektrik fiyatlarındaki düşüş ve piyasa takas fiyatlarında uygulanması planlanan aşağı yönde tavan uygulaması şirketin ana risklerini oluşturmaktadır.

Raporun tamamı için tıklayın.

Kaynak: İnfo Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!