Güçlü finansal görünüm fiyatlanmaya devam edecek
Fiyat (TL) : 13,87
Hedef Fiyatı (TL) : 20,69
Yükselme Potansiyeli : 49,2%
Öneri / Kısa Vade : Endeksin Üzerinde Getiri
Öneri / Uzun Vade : AL
Global enerji şirketi olma sürecinde yatırımlarını sürdüren Aksa Enerji, Afrika’daki santral projelerinin ardından 2021 yılı sonundan itibaren kademeli olarak Özbekistan’da toplam 740 MW kurulu güce sahip üç adet santral yatırımını devreye alacak. Şirket ayrıca, Ukrayna ve Libya santral projeleri için sözleşme görüşmelerini sürdürüyor. Mevcut durumda 1,946 MW kurulu gücü bulunan ve 2022 yılı itibariyle 2.741 MW kurulu güce ulaşmasını beklediğimiz şirketin, yurt içinde artış eğilimindeki elektrik fiyatları ve yurt dışı döviz bazlı gelirlerinin desteğinde, operasyonel karlılığındaki artışın devam edeceğini öngörüyoruz. 2021 ve 2022 yıllarına yönelik tahminlerimize göre sırasıyla 5,3x ve 4,2x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem gören Aksa Enerji, global benzerlerine göre tahmini %42 ve %47 prim potansiyeli taşımaktadır. Aksa Enerji için 12 aylık hisse başı fiyat hedefimizi 20,69 TL olarak belirlerken, şirket için kısa vadeli tavsiyemizi “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli tavsiyemizi “AL” olarak başlatıyoruz.
- Dönüşüm süreci finansallara pozitif yansımaya devam edecek – 2015 yılında 17 santralinde 2.211 MW kurulu güce sahip olan Aksa Enerji, Türkiye’de sektör dinamiklerinde yaşanan değişim ile birlikte santrallerini, düşük kurulum maliyetleriyle, enerji açığı bulunan potansiyeli yüksek Afrika kıtasına taşımıştır. 2015 yılında Gana ile başlayan Afrika açılımı, 2016 yılında Mali ve Madagaskar ile devam etmiş, toplamda Afrika’daki kurulu güç 2018 yılında 476 MW’a ulaşmış ve bunun sonucunda, 2020 yılı sonu itibariyle toplam kapasite 1.946 MW seviyesinde yeniden şekillenmiştir. Dönüşüm sürecinin devamı olarak 2022 yılında kurulu gücünü yurt içinde 1.505 MW, yurt dışında 1.236 MW olmak üzere toplam 2.741 MW seviyesine yükseltecek olan Aksa Enerji’nin, yurt içinde elektrik fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ve yurt dışı santrallerinden döviz bazlı gelirlerinin desteğiyle, hem operasyonel hem de net karlılık performansındaki yükselişin devam etmesini bekliyoruz.
- Özbekistan yatırımının devreye alınması ile birlikte 2022 yılında daha güçlü sonuçlar görmeyi bekliyoruz – Özbekistan’da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet doğal gaz santrali, Aralık 2021, Ocak 2022 ve Şubat 2022 tarihlerinde kademeli olarak devreye alınacak. 2022 yılında şirketin döviz bazlı gelirlerini ve operasyonel karlılığını yükseltmesini beklediğimiz bu projeye ek olarak, 2021 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde kademeli olarak Mali’de 20 MW kurulu güce sahip bir santral daha devreye alınırken, Kongo’da 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 50 MW kurulu güce sahip doğal gaz santralinin işletme hakkı devralınmıştır. Tüm bu gelişmelerin, Tüm bu gelişmelerin, 2022 yılında şirketin finansallarına pozitif yansıyacağını öngörüyoruz.
- Yeni pazar arayışları sürüyor – Şirket, yurt dışında faaliyet gösterdiği ülkelerdeki santralleri için kapasite artışı olanaklarını izlerken, yeni coğrafyalara giriş için de fırsatları takip etmektedir. Yeni pazar arayışı kapsamında Ukrayna’da Odessa ve Izmail şehrinde kurulması planlanan kombine çevrim elektrik santral projelerine ilişkin işbirliği anlaşmaları imzalayan şirket, Nisan 2021’de Libya’da Tripoli şehrinde kurulacak 1.320 MW kurulu güce sahip olması planlanan elektrik üretim santralinin mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetlerini üstlenmek üzere bir ön protokol imzaladı.
- Riskler – Faaliyet gösterilen coğrafyalardaki politik gerginlikler, yeni santral projelerine ilişkin olası yüksek yatırım harcamaları ve şirket hisselerinin pozitif finansal gelişmeleri kısmen yansıtır ölçüde yılbaşından bu yana endeksten %88 pozitif ayrışması, başlıca risk unsurlarıdır.
Kaynak: Vakıf Yatırım