Alnus Yatırım Haftalık Hisse Önerileri – (3-7 Şubat 2025)

Ticaret Savaşları, Tevfikat Düzenlemesi ve Enflasyon Rakamları Borsada Fiyatlanabilir!

İç tarafta, Cuma gün sonunda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch‘in Türkiye’ye yönelik değerlendirmesi takip edildi. Kurum, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü değiştirmedi.

Cumartesi günü yayımlanan resmi gazeteyle, yatırım araçlarındaki tevkifat oranları düzenlendi. Buna göre; hisse senetleri ve hisse senedi ağırlığı yüksek olan yatırım fonlarındaki tevkifat oranı yüzde 0(sıfır) olarak korunurken, bir çok yatırım fonunda stopaj oranı yüzde 10’dan yüzde 15’e yükseltildi. Yine, mevduat için yapılan tevkifatlar da vadelere göre kademeli olarak artırıldı.

Küresel tarafta ise, ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önceden duyurduğu üzere; ABD Yönetimi tarafından, Meksika ve Kanada’dan ithal edilen mallara yüzde 25’lik gümrük vergisi getirilirken; Çin’den ithal edilen ürünlere de yüzde 10’luk ek vergi koyuldu.

BIST-100 endeksinin yeni haftanın ilk işlem gününe negatif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Yurt içi ekonomik takvimde dikkatler; Ocak ayına ait enflasyon oranlarında olacak. Majör ekonomilerin İmalat PMI dataları ile Euro Bölgesi’nin Öncü TÜFE oranlarını izleyeceğimiz küresel tarafta ise; ABD’nin ticaret tarifelerinin yankılarını da takipte olacağız.

31 Ocak-7 Şubat 2025 Haftalık Model Portföyümüz;

*Haftalık Model Portföyümüz teknik analize göre hazırlanmış olup; temel veriler dikkate alınmamıştır.

Kaynak: Alnus Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!