Öneri: Endeks Üzeri Getiri
Fiyat (TL) 30.18
Hedef Fiyat (TL) 42.50
Yükseliş Potansiyeli 41%
Hisseyi neden beğeniyoruz?
Dünya genelinde Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana tüketici talebindeki artış, 2021’de de devam ediyor. Covid sonrası uluslararası pazarlarda bir miktar yavaşlama beklentilerine rağmen, Türkiye beyaz eşya pazarında en az iki çeyrek daha güçlü talebin sürmesini bekliyoruz. Bu sene gerçekleşmesi beklenen yaklaşık 800 bin düğün organizasyonunun (geçen yılki ertelemeler nedeniyle normal seviyenin yaklaşık %125 üzerinde) iç talebi canlı tutmasını bekliyoruz. 4Ç21-1Ç22’den itibarense gecikmeli normalleşmenin başlamasını bekliyoruz. Çelik fiyatlarındaki artışın, 2Ç21’den itibaren marj normalleşmesine neden olması muhtemeldir; yine de, TL bazlı maliyetleri sayesinde Şirket’in güçlü FAVÖK marjı görünümünü (%11.5-12.0 bandı) kısa/orta/uzun vadede sürdürmesini bekliyoruz. Yurt içi beyaz eşya pazarının yüksek faiz/yüksek birim fiyat ortamına fazla duyarlı olmamasının yanı sıra konsolide gelirlerdeki ihracat ağırlığının yaklaşık %70 seviyelerine tırmanması ise Şirket’in kısa/orta vade olumsuzluklardan önemli seviyede zarar görmemesini sağlıyor.
Arçelik’in Hitachi GLS’nin %60’ını 300mn USD karşılığında satın alması, Şirket’in son aylardaki en büyük katalizörü olmuştur. Hitachi’nin Tayland ve Çin’deki imalat şirketleri, yıllık 3mn adet civarında buzdolabı ve çamaşır makinesi üretim kapasitesine sahiptir. Satın almanın ardından ürün yelpazesinin kurutucu, bulaşık makinesi, ocak, fırın, davlumbaz ve diğer küçük ev aletleri ile genişletilmesi öngörülmektedir. Ayrıca Arçelik, Whirlpool Türkiye’yi 78.3mn EUR karşılığında satın aldı. Anlaşma bedeli, yıllık 1.3mn soğutucu ve 1.4mn çamaşır makinesi kapasiteli üretim tesislerini ve depolama alanını da kapsıyor. Her iki satın almanın da 3Ç20’nin sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Hitachi (Japonya hariç) ve Whirlpool-Türkiye’den muhafazakar yaklaşımla 1.3mr USD’lik gelir beklentimiz; 2022T net satışlar tahminimiz olan 7.3mr USD’nin yaklaşık %20’sini oluşturuyor. Tam yıl etkisinin ilk kez görüleceği 2022T konsolide FAVÖK’ün ise %17-20’sini oluşturmasını bekliyoruz.
Katalistler
Şirket satın almaları. Göreceli olarak daha düşük borçlanma maliyetleri. Hitachi ve Whirlpool operasyonları için beklenenden daha yüksek/hızlı marj artışı olması ihtimali. İç pazarda ötelenmiş talep. TL’deki değer kaybı.
Riskler
Çelik fiyatlarındaki yükseliş. Mikroçip krizinin derinleşmesi. (Şu an için ARCLK’e negatif etkisi oldukça sınırlı)
Değerleme
Arçelik hisseleri 2021 tahminlerimize göre 4.3x FD/FAVÖK ve 6.0x F/K çarpanlarıyla işlem görürken, hedef fiyatımız olan 42.50TL/hisse %41’lik getiri potansiyeli taşıyor.
Kaynak: Oyak Yatırım 2021 Haziran Strateji Raporu