BİM Hisse Önerisi / Halk Yatırım – (9.05.2023)

Öneri: AL

Hisse Fiyatı: 162,20 TL
Hedef Fiyat: 199,50 TL
Getiri Potansiyeli: %23

 Deprem nedeniyle artan vergi gideri ve EYT düzenlemesinin etkilerine bağlı olarak beklentilerin altında net kar. Bim yılın ilk çeyreğinde, hem piyasa ortalama beklentisi olan 1.710 mn TL hem de beklentimiz olan 1.760 mn TL’nin altında yıllık bazda %1’lik sınırlı artışla 1.354 mn TL net kar açıkladı. Deprem nedeniyle artan vergi gideri ve EYT düzenlemesinin etkilerine bağlı olarak net kar tahminimizin altında gerçekleşti. Genel olarak ciro ve operasyonel karlılık tarafında beklentiler ile uyumlu, net kar tarafında ise tek seferlik giderler nedeniyle beklentilerin altında kalınması nedeniyle, ilk çeyrek finansal sonuçlarının hisse performansına yansımasını ‘nötr’ olarak değerlendiriyoruz.

 Yıllık bazda güçlü ciro büyümesi. Ücret artışları sonrası güçlü talep, gıda enflasyonu ve hızlı mağaza açılışlarının etkisiyle güçlü ciro büyümesi kaydedildi. Net satış gelirleri, piyasa ortalama beklentisi olan 51,3 mlr TL ve beklentimiz olan 52 mlr TL ile uyumlu yıllık bazda %88 artışla 51,4 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. 1Ç23’te ortalama sepet büyüklüğü yıllık bazda %85,6 artış gösterirken, mağaza müşteri trafiği ise %3,5 azalış gösterdi. Bim’in 1Ç23’te yıllık bazda ‘like for like’ mağaza satışlarında ise %79,1’lik artış kaydedildi. Şirketin yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de 9 yeni FİLE mağazası dahil net 10.563 ve yurt dışı operasyonlarından Fas’ta 14, Mısır’da 10 mağaza açılışı olmak üzere toplam mağaza sayısı 11.525’e ulaştı. 1Ç23’te yatırım harcaması ise 1,6 mlr TL’ye (1Ç22: 853 mn TL) ulaştı. Net borç pozisyonu, artan kira borçları nedeniyle çeyreklik %36,3, yıllık bazda %61,9 arttı. 4Ç22 döneminde 7,7 mlr TL olan net borç pozisyonu 1Ç23 döneminde 10,5 mlr TL’ye yükselirken, Net Borç/FAVÖK rasyosu ise 0,65x seviyesinden 0,83x seviyesine yükseldi.

 Operasyonel karlılık beklentiler ile uyumlu. Bim 1Ç23’te, piyasa ortalama beklentisi olan 3,1 mlr TL ve beklentimiz olan 3,2 mlr TL ile benzer yıllık bazda %36,2 artışla 3,14 mlr TL FAVÖK açıkladı. Depremin stoklar üzerindeki etkisine ek olarak, asgari ücret artışının personel maliyetleri üzerinde yarattığı artış ve yıllık bazda artan kira giderlerinin etkisiyle, FAVÖK marjında yıllık bazda 2,3 puan, çeyreklik bazda 2,6 puanlık daralma kaydedildi. 1Ç23’te %6,1 FAVÖK marjı kaydedilirken, bu oran beklentimizin 0,2 puan altında bir gerçekleşmeye işaret ediyor. Faaliyet giderlerinin satışlara oranı ise yıllık bazda 1,5 puan artarak %13,7 seviyesinde gerçekleşti.

 12 aylık hedef fiyatımız olan 199,50 TL’yi ve AL tavsiyemizi koruyoruz. Enflasyonun ivmesi yavaşlasa da hala yüksek seviyelerde olması, hızlı mağaza açılışları ve tüketicilerin artan bütçe hassasiyeti ışığında talebin indirim marketlerinde güçlü olmasının etkisiyle, Bim’in güçlü ciro performansını sürdüreceğini düşünüyoruz. Bim fiyata duyarlı tüketiciler için özel markalı ürünleri ile fiyat rekabetinde öne çıkıyor. İlk çeyrek sonuçlarına göre, özel markalı ürünler toplam ürünlerin %64,4’ünü, spot ürünler %5,9’unu oluşturuyor. Enerji maliyetlerindeki artışa ek olarak lojistik ve personel giderlerindeki artışlar FAVÖK marjını baskılayan unsurlar olarak belirirken; genişleyen ürün portföyünün ve rekabetçi fiyat politikası ile artan mağaza trafiğinin bu etkiyi azaltacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla, marjlar üzerindeki baskının önümüzdeki çeyreklerde hafifleyebileceğini düşünüyoruz. İlk çeyrek finansal sonuçlarının ardından, Bim için 199,50 TL seviyesinde bulunan 12 aylık hedef fiyatımızı ve ‘AL’ tavsiyemizi koruyoruz.

Kaynak: Halk Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ HİSSE ÖNERİLERİ MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNE ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@Hisse_Onerileri'ni Twitter'da Takip Et!

GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!