Garanti Bankası Hisse Önerisi – Ak Yatırım
Garanti Bankası için 2018 yılında maliyetlerde iyileşme potansiyelini gözönünde bulundurarak TUT olan tavsiyemizi AL olarak revize ediyoruz.
Dijitalleşme ve yeni şube yapısına geçiş sürecinin satış kapasitesi artırmasını, maliyetleri düşürmesini ve ücret ve komisyon gelirleri oluşumunu olumlu etkilemesini bekliyoruz. Banka yüksek kalitedeki karlılık yapısı ile rakiplerine göre avantajlı konumdadır. Bankanın değişik kaynaklardan elde ettiği ücret ve komisyon gelirlerini, likit bilançosunu, güçlü aktif kalitesini ve güçlü sermaye yapısını beğeniyoruz. Tavsiye değişikliğine paralel olarak olarak, 11.59TL olan hisse hedef fiyatımızı 12.29TL olarak revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatımızın %2 artış potansiyeli bulunmaktadır. Garanti Bankası’nın net karının 2018 yılında 2017 yılına göre %14 artış göstermesini modelliyoruz. 2019 yılı için de yıllık bazda 13% kar artışı bekliyoruz. Hisse 2018T 7.1x F/K (Benzerlerine göre %18 primli) ve 1.06x F/DD çarpanlarıyla ve 2018T için 16.0% sermaye getirisiyle işlem görmektedir. Bankanın primli değerleme çarpanlarının yerinde olduğunu düşünmekteyiz. Garanti Bankası düşen faiz ortamında rakiplerine göre daha az avantajlı gözükmektedir. Bankanın menkul kıymetler portföyü içinde enflasyona endeksli kağıtların oranı %42 olup bu oran rakiplerinin ortalaması olan %33’ün üzerindedir. Ancak bankanın kredi fiyatlamadaki başarısı ve mevduat maliyetlerini korumadaki etkinliği kredi mevduat makasını olumlu etkileyecektir. Vadesiz mevduatları toplam mevduatların %2’ine denk gelen Garanti Bankası’nın mevduat maliyetlerinde avantajlı durumunu sürdürmesini beklemekteyiz. 2018 yılında bankanın swap fonlama maliyetleri ve enflasyona endekli kağıt getirilerine göre düzeltilmiş net faiz marjının 11 baz puan azalarak %5.02 seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Aktif kalitesi tarafında banka yüksek karşılık oranı ve düşük takipteki krediler rasyosu (Garanti: %2.5, takip ettiğimiz bankalar ortalaması: %3.5) ile öne çıkmaktadır. Ancak yakın izlemedeki kredilerin toplam krediler içindeki payı %8 olup bu oran takip ettiğimiz bankalar ortalaması olan %3.5’tan daha yüksek bir seviyededir. Banka OTAS’a kullandırdığı 1 milyar dolar tutarındaki krediyi 2017 yıl sonu itibarıyla yakın izlemedeki krediler portföyüne taşıyacağını belirtmiştir. 2018 yılı içinde bankanın karşılık oranının %80 seviyesinde olmasını, takipteki krediler rasyounun ise 50 baz puan artarak %3.1 seviyesine ulaşmasını modelliyoruz. Banka olası riskler icin TRY950mn serbest karşılık ayırmaktadır. Beklentimizden daha yüksek sorunlu kredi oluşumu ve beklentimizden daha olumsuz seyreden fonlama maliyetleri hisse performasında olumsuz etki yapabilir.
Raporun tamamı için tıklayın.
Önemli Uyarı: HisseOnerileri.Com, özel izni olmadan hiç bir kurumun araştırma raporunu kendi sunucularında barındırmamaktadır. Sadece kurumların ilgili sayfasına yönlendirmektedir. Dolayısıyla çalışmayan linklerden ve yönlendirilen sayfalardaki içerikten ilgili kurum sorumludur.