KOZAL için hedef fiyatımızı 91.0 TL’den 102.0 TL’ye yükseltiyoruz.
Tavsiye: Endeks Üzeri Getiri
Önceki: Endeks Üzeri Getiri
Hedef Fiyat TL102.00
Hisse Fiyatı (20-07-2020) TL85.65
Getiri potansiyeli 19%
Covid-19 salgını ve beraberinde küresel olarak merkez bankalarının politika yanıtı olarak attığı adımlar altın fiyatında yukarı yönlü trendi desteklemeye devam etmektedir. KOZAL için değerlememizi tekrar revize ederek daha önce 1,700 dolar/ons olarak kullandığımız altın fiyatı projeksiyonlarımızı 2021 yılından itibaren 1,800 dolar/ons olarak güncelliyoruz (2020 ortalama tahmin 1,750 dolar). Buna göre hisse için yeni hedef fiyatımızı 102.0 TL olarak belirlerken, hissenin en son kapanış fiyatına göre %19 yükseliş potansiyeli ile KOZAL için tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri olarak devam ettiriyoruz.
Varlık Fonu madencilik alanında faaliyet göstereceğini açıkladı.
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Varlık Fonu’nun yönetimi tarafından TVF’nin kömür, altın, demir, bakır gibi alanlarda faaliyet göstermek üzere Maden Holding kurmayı planladığı açıklandı. Diğer yandan şu anda Koza Grubu şirketlerinde kayyum olarak yönetimi kontrol eden TMSF Başkanı’nın basında yer alan açıklamalarında, Koza Altın’ın da TVF’ye devrinin söz konusu olabileceği belirtildi. Hatırlanacağı üzere 2020 başında sonuçlanan ilk mahkeme kararına göre, Koza Grubu’nun çatı şirketlerinde yaklaşık %50 paya sahip ortakların paylarının müsadere yoluyla Hazine’ye devredilmesine karar verilmişti. İtiraz süreçlerinin de tamamlanmasıyla şirketin ortaklık yapısının netleşmesi beklenmektedir. Hükümetin Türkiye’de altın üretimini artırma hedefleri ve TVF’nin madencilik alanına ilgisi dikkate alındığında, Koza Altın’In TVF bünyesinde faaliyet göstermesi durumunda uzun vadede üretim ve rezerv artışını koruma adına daha fazla potansiyele sahip olabileceğini düşünüyoruz.
Nakit akışı güçlü trendini sürdürüyor.
2019 yılında Koza Altın’ın üretimi bir önceki seneye göre %35 artarak 356 bin ons olmuştu. 2020 yılında ise pandemi nedeniyle oluşabilecek yavaşlamanın da etkisiyle şirketin toplam üretiminin 300 bin ons seviyesinde gerçekleşmesini tahmin ediyoruz. Üretimde tahmin ettiğimiz düşüşe rağmen, yine de 2020 yılında altın fiyatındaki artış ve TL’nin değer kaybının etkisiyle net karda %13 artış tahmin ediyoruz. Şirketin nakit maliyetleri 1Ç’de 631 dolar/ons seviyesinde yükselmişti, bu artış sonucu biz de 2020 nakit maliyet tahminimizi 600 dolar/ons seviyesine revize ettik, fakat halen 2020 FAVÖK marjında %64’ten %66 seviyesinde artış öngörmekteyiz. Şirketin nakit akışındaki olumlu seyrin sürmesi sonucu, 1Ç’20 dönemi itibariyle 4.8 milyar TL seviyesinde olan net nakit pozisyonun 2020 yılı sonunda 6.4 milyar TL’ye yükselmesini tahmin ediyoruz (mevcut piyasa değerine göre net nakit büyüklüğünün oranı %50 seviyesine yükselecektir). Şirketin güçlü nakit pozisyonu, ortaklık yapısına ilişkin davaların netleşmesi ve Genel Kurul’un yapılabilmesi şartıyla uzun vade için temettü beklentilerini de desteklemektedir.
Kaynak: Yatırım Finansman